Tuesday, 4 August 2009

Back Again

Assalamualaikum WBT....
Salam sayang untuk semua sahabat blog yang amat nadia kagumi.... Nadia doakan semuanya sentiasa bahagia and tenang menjalani kehidupan yang telah ditentukan oleh Allah SWT....
Alhamdulillah syukur pada Allah di atas segala kekuatan, kemudahan serta kebahagiaan yang telah diberikanNya sehingga hari ini..... Actually, dah lame sangat nadia nak update blog tapi keadaan begitu tidak mengizinkan.... Bulan lalu, begitu banyak hal yang berlaku.....so, mase tak mengizinkan untuk update blog.....

Bermula awal Julai, isteri bos nadia accident....and keadaan kat pejabat jadi huru-hara skejap...maklum la, kat opis nadia and isteri bos jerk berdua...so, ble dia cuti, kelam kabut ckit di opis... Nadia kne handle dua kerja sekaligus...And mmg memenatkan dan memeningkan kepale lebih-lebih lagi ble handle customer yg kekadang mempunyai perangai pelik...huhuhu..Apapun..Alhamdulillah.... Now.... da sebulan isteri bos cuti...Alhamdulillah, nadia da semakin paham selok-belok kerja and customer...walaupn kekadang menitis jugak air mate ni menahan sebak.....

Last wednesday yang indah, nadia pegi interview kat wisma persekutuan..... Very very and very nervous cos itu merupakan pertama kali nadia dapat interview gov job... Sebelum ni, nadia cuma pernah pegi ujian penilaian polis jerk.....huhuhu...Alhamdulillah, walaupn pucat tangan, dapat jugak jawab dengan baek...Alhamdulillah...and very thanks to my best friend, sya and mimie cos banyak bagi info about persediaan sebelum interview..... and thanks jugak buat tuan alim and my sweet big sista cos bagi info jugak...... pd hari interview, sya turun dari opis dia tingkat 6, and teman nadia yg interview kat tingkat 2... Thanks sya.....muahxxxx....... Alhamdulillah, settle semua... Bismillahitawakkaltu'alallah..... Nadia cuma tawakal..... Setiap ketentuan Allah itu pasti ader hikmah and kebaekannya....

Then, after that...krisis H1N1 and jerebu....MasyaAllah...keadaan nampak semakin teruk..... Kat bandar kuantan, sana-sini bertopeng...... Mencegah itukan lebih baek..... Last day, adik nadia yang bongsu saket tekak and badan dia kekdg ok, kekadang panas.... Then after pegi klinik, MA pesan suh duk umah and jgn pegi skolah...kne kuarantin...Time ni laaa , nadia sebat dia idup-idup tak bagi kuar umah...tak bagi maen jauh-jauh dari kawasan umah.....heheheh nakal kan.....Apapun, today, nadia kurang sehat..... Last nite, nadia rase saket tekak and lelangit....Then cepat-cepat nadia minum air suam.....cos nadia ader asthma...so, kalo terkena selsema...dah sah kne sedut oksigen tu....huhuhuhu tak mo...tak mo.....Alhamdulillah, pagi ni semaken ok tapi gi keje kne kai topeng.....segan gak tapi langkah pencegahan memandangkan nadia berurusan dengan orang ramai....

apapun, semoga segalanya akan semakin baek...InsyaAllah....Untuk semua sahabat, jaga kesihatan ya....


No comments: