Monday, 21 December 2009

Sebelum dan Selepas


Realiti segelintir manusia hari ini....
Jangan kita macam ni yek....

Ceritanyer begini...
Situasi dalam sebuah shopping complex
Ada meja promotion di tengah-tengah laluan....

Kalau sebelum kawen....

Girlfriend/boyfriend terlanggar meja promotion tu....
Girlfriend/boyfriend marah-marah, "Ishhh aper la dorang ni, letak meja kat tengah-tengah.. Tak tau kew orang lalu lalang kat sini...u tak aper-aper..."


Kalau lepas kawen~da beranak pinak....

Suami/isteri terlanggar meja promotion tu....
Suami/isteri marah-marah, "Ishhh awak ni, dah tau meja ader kat situ, hati-hati laaa.. meja bukan maen besar boleh tak nampak..."

Dalam hal ni, yang maner salah....

A-Meja
B-Suami/Isteri
C-Girlfriend/Boyfriend


Entry ni bukan untuk sesiapa atau ditujukan kepada sesiapa... Sekadar mengingatkan kita supaya jadilah diri kita sebelum dan selepas and paling penting...jangan hipokrit....

6 comments:

Shahrul Shaharuddin said...

salam,

entry yang pendek tapi padat, bagus.Sememangnya manusia memerlukan perubahan dalam hidup baik lelaki mahupun wanita. Tetapi perubahan itu harus seiring dengan perwatakan yang dibawa. Sekian.. :)

Adya A. said...

salam....

Thanks....InsyaAllah semoga kita dapat manfaat....

Miss Hirose said...

btul la kak besenye kite salu dgr cmni kan..tp xsemua kan..hihi

Adya A. said...

haah...tak semua..... sebab tu kne betul2 kenal and fahami perangai pasangan sebelum kawen.... sbb banyak yg hipokirt.....

ViLdA FiDa said...

hahahaaa...soklan menguji pale otak aku ni...xceli,suma salah..

1.meja-ish2,xde tmpt lain ke nak letak??dok tgh2 tu watpe??
2.BF/GF-mak aihhh,punye baik cm malaikat..kepurak2 an tol
3.laki/bini-mane kaseh syg korang heh???

Adya A. said...

heheheh..... hurmmmm.... boleh laa diterima fida....