Wednesday, 27 January 2010

Jangan Aniaya Orang 'Yang Lebih' Kecil Dari Kita

Lately, office sedikit kelam kabut kerana sewa office yang naik melambung.. Hujung tahun lalu pemilik asal bagitau dia dah jual kepada orang lain.. jadi, lepas ni orang lain akan kutip duet sewa.. Baru-baru ni orang perantaraan pemilik baru datang jelaskan soal harga baru.. Dan kenaikannya memang tinggi.. dari RM400 ke RM1000... bos sedikit terkejut... Tapi setakat ni, belum mencapai kata sepakat lagi and agreement baru pun blum tandatangan lagi... Dua-dua sibuk, bos and pemilik kedai baru.. Tapi kalau harganya tak dapat dibincangkan, mungkin akan berpindah ke tempat lain.. Ke mana? Belum tahu lagi.. Sayang juga sebab dah hampir 8 tahun di sini kata bos... Bermula jatuh bangun dia di sini... Entahlah, nadia cuma harap segalanya akan lebih baik.. Semoga tak ada pihak yang teraniaya.. Dan nadia cuba berfikiran positif, mungkin satu pintu tertutup, pintu-pintu lain pula akan terbuka.. Besar mana pun kita di dunia, di sisi Allah kita sama saja.. Jangan kerana kita besar, orang lain dianiaya... Allah Maha Adil...

4 comments:

Sharinginfoz said...

actually jangan aniaya sesiap pun tak kira besar or kecil kan....

Nak Kahwin Awal Ke???

Berapa Duit Dalam Poket Anda???

nurayunni said...

ish..byk 2 naek...
sabar jer lar...

kakchik said...

assalamualaikum nadia.
kakchik pun berpindah ke lokasi baru kerana tuan kedai yang menaikkan harga sewa terlalu tinggi sedangkan kebajikan sepanjang 5 tahun menyewa tidak pernah diambil berat.
semoga ada jalan penyelesaian yang terbaik untuk syarikat tempat nadia bekerja tu.

Adya A. said...

terima kasih atas nasihat semua...nadia hargai sangat.. lepas sedikit tekanan....