Harta Akhiratmu

Mereka Sahabat

A New Journey Has Began

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 1 Februari 2010

Pengambilan Konstabel Polis Lelaki 2010

Sesiapa yang berminat dan berkelayakan untuk mengisi jawatan Konstabel Polis boleh lah mula mengambil borang sekarang di Balai Polis berdekatan.. Dah dibuka dan tarikh tutup pada 10 Februari 2010.. Kena cepat-cepat ya...

Maklumat lanjut klik DI SINI

Syarat-syaratnya adalah:

- Warganegara Malaysia
- Berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak melebihi 28 tahun pada tarikh tutup iklan
- Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan Kepujian dalam Bahasa Malaysia / Melayu
- Bagi Peperiksaan SPM sistem terbuka mestilah mendapat Kepujian dalam 2 matapelajaran termasuk Bahasa Melayu dan lulus 4 matapelajaran lain dalam satu atau dua peperiksaan dalam tempoh tiga tahun berturut-turut.

Borang permohonan yang lewat diterima oleh pejabat selepas tarikh 10 Februari 2010 tidak akan diproses.

Semua permohonan hendaklah disertakan dengan:
a) Salinan kad pengenalan dan sijil kelahiran pemohon.
b) Salinan kad pengenalan dan sijil kelahiran ibubapa.
c) Salinan sijil SPM dan kelulusan yang lebih tinggi.
d) Salinan sijil berhenti sekolah.

Permohonan hendaklah dihantar kepada:

KETUA POLIS NEGARA
(UNIT PENGAMBILAN)
IBU PEJABAT POLIS DIRAJA MALAYSIA
50560 BUKIT AMAN
KUALA LUMPUR.
03-22626320 / 22627559

Note: Bila la nak keluar pengambilan inspektor wanita, dah lama tunggu tak keluar juga..

15 ulasan:

blueCITY berkata...

huhuhu

so, mana2 yg belum ada kerjaya tetap
dan sedia berkhidmat utk negara
sila lah mohon kan nadia
ekekekkek

pernaha da bf polis dulu
tapi dulu la
lallalalla

Adya A. berkata...

saye xpenah ber'kawan' dgn polis tp kawan2 saye ader jugak polis... saye pun minat bidang ni... da penah pegi ujian penilaian inspektor tp rezeki blum ader... so, kalo mtk ni da kali ke-3... harap murah rezeki...

¶A.K.I¶ berkata...

sesungguhnya pasti aki sgt xlayak! hihi

Adya A. berkata...

jangan merendah diri aki-pasti boleh

Raja Norimie Raja Sulaiman berkata...

bila kuar pasal konstabel wanita,email saya ek kat seri_solehah2020
2yahoo.com..bila kuar agaknya ek?

Raja Norimie Raja Sulaiman berkata...

ni email saya seri_solehah2020@yahoo.com..yg atas silap..maaf

Tanpa Nama berkata...

sye nk mntak masuk polis thun dpan,agak2 leh dpat x?fb-ramzi@yahoo.com

Nadia arRumaisha berkata...

maaf ya...saya sendiri belum pasti bila borang keluar....yg pasti kalo keluar borang, akan diumumkan dalam paper...

Tanpa Nama berkata...

kalo da pengambilan polis info kpd sy...d e-mail kambingbiru88@yahoo.com

Nadia arRumaisha berkata...

Salam semua...InsyaAllah nadia akan post entry baru sekiranya ada keluar borang polis ya...jangan risau ya...InsyaAllah mane nadia leh bantu, nadia bantu...

Ah fen@victor berkata...

jiKa ada pEngambilan polis pls bagi info ya...aq da tak sabar ni,minat aq sama polis...kalau ada pengambilan e-mail kat aq di zombiek51@yahoo.com ya....TQ

Nadia arRumaisha berkata...

i will update this blog if ada pengambilan ya

Tanpa Nama berkata...

salam.....sy nk tye nie....hari to sya da selesai interview,alhamdullih sume ok jer....ermmmm sy terima tawaran polis 1 hb 8 lg,tpi sampai skrunk sy tggu pgglan tok training blum dpt lg then sy tye pihak polis diorang ckp ditunda,agk2 ble yea sya dpt msuk ??

Tanpa Nama berkata...

salam.....sy nk tye nie....hari to sya da selesai interview,alhamdullih sume ok jer....ermmmm sy terima tawaran polis 1 hb 8 lg,tpi sampai skrunk sy tggu pgglan tok training blum dpt lg then sy tye pihak polis diorang ckp ditunda,agk2 ble yea sya dpt msuk ??

Nadia arRumaisha berkata...

hi....maaf lmbt reply...oraite alhamdulillah syukur kalau anda dah berjaya... So skang tunggu utk lapor diri bg latihan la kan... Saya sebenarnya tak berhak utk jawab soalan ni tapi sebelum saya pergi ujian penilaian dulu, org terdekat saye call bhgn pengambilan di bukit aman... boleh follow up dan minta kepastian.. bagi ic number pd mereka utk rujukan ya...