Friday, 12 February 2010

Punca Kecurangan

Mula-mula selisih faham... Kalau boleh bertolak ansur...Pasti dah settle, tapi kalau tetap dengan ego masing-masing... Sorry and good bye laa.... Kadang-kadang ada orang suka ikut hati sendiri.. dan kadang-kadang ada pula jenis main cakap lepas jer tanpa sebarang usul periksa... Kebanyakannya... tapi tak semua.....

Then, bermulalah kesunyian diri.... dengan ertikata lain frust... dah la tak ada orang nak pujuk... Masa tu, berteman air mata..bantal, dinding bilik pun laaa teman tiap waktu... kalau la benda-benda tu boleh bercakap... Entah apa laaa kena leter....

Tetiba, ada pulak seseorang sms... Percaya tak kalau saya cakap, kita mesti akan ceritakan kesedihan kita.. Dan kalau pula seseorang itu, menaruh perasaan.. Berbunga pelangilah di hatinya... Di situ bermulalah kecurangan, hati rasa terhibur dengan kehadiran seseorang baru.. padahal dia yang lalu masih memahatkan nama kita dihatinya... Betul mak saya cakap, sahabat seorang perempuan adalah perempuan... dan sahabat lelaki adalah lelaki.... Semua orang mesti faham kan kenapa dan mengapa.... kalau buat tak faham...kemungkinan seperti dibawah...

kesimpulannya... belajar memahami, bertolak ansur... macam orang selalu cakap.... give and take.. Setiap perhubungan pasti ada pasang surutnya, cuma ianya terletak pada hati dan akal kita, bagaimana kita mengendali atau mengemudi satu-satu perhubungan itu....

Sekian..habis dah sesi nadia mengarut...
sumber gambar dari corbis.com


6 comments:

iedaLUVsham said...

tak suka kecurangan...benda ni amat pedih sekali...

Adya A. said...

IedaLUVsham~pedih, saket and segala laaaa......

Nurulhuda|Adlie said...

ape pun jangan sesekali curang dgn org yg menyayangi kita, sangat takut.. curang ni dari sikit2 je, anggap takde ape2, tapi boleh melarat2, once caught redhanded kesudahannya mmg menyakitkan..

Adya A. said...

NurulHuda~yuppp...betulll nadia bersetuju sangat2 dgn pendapat tu...

mr said...

sy pom xske...sbb sy penah rasa...

cik PELANGI283 said...

Jom sayang follow belogg saya. Suka sangat entry ni