Monday, 8 March 2010

Sunday Special

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah... syukur hari ni kesihatan semakin membaik.... Tinggal sisa-sisa selsema saja... And sometimes aja, lelah datang... Alhamdulillah...ini lah penangan ubat batuk cap ibu&anak... Dari kecik sampailah ke hari ni,itulah ubat yang selalu nadia mkn time musibah macam ni.. Alhamdulillah today rase segar....

Petang semalam ajak mak and adik-adik pergi pantai.. Dekat aja dengan rumah cuma sejak musibah melanda keluarga tahun lalu, mak nadia memang tak nak jejakkan kaki ke situ.. Tapi Alhamdulillah semalam dia nak pergi sekali.. Niat utama nak cari kepah tapi memandangkan air sedikit pasang, jadi memang kepah akan malu-malu... hehehe jadi sekadar menyedut angin petang saja... Orang berkelah pun ramai juga.. Adik nak mandi, cepat-cepat mak tegaskan TAK BOLEH.. muktamad..

Then, after balik dari pantai.. Berkejar ke hospital cos ada rakan terdekat bakal bersalin.. Cuma sekarang masih ditahan di wad kerana ada komplikasi.. Alang-alang nadia nak sedut o2... Cos last night lelah merunsingkan sikit... Tapi entah hati cakap... Tak nak...tak nak sedut... nadia pun buat keputusan untuk balik terus lepas jenguk rakan nadia tu... Siap pujuk diri sendiri... Aku dah ok...aku dah ok... hahhaha..

Apapun syukur, bangun pagi tadi... Alhamdulillah rase segar badan... Selsema dah tahap baki-baki aja... Lelah pun sama... Badan pun tak sakit-sakit.. Batuk pun dah hilang... Kepala pun tak ting tong.... Alhamdulillah...tapi sebagai bekalan nadia makan ubat batuk sebelum pergi kerja... Sebab bunyi gelombang dari dalam....hehehhe orang yang mengidap athma tau laa kot...
Apapun, buat sahabat.... jaga kesihatan extra dimusim panas ni... Ramai tau yang kena selsema... Ujian Allah buat kita...

Sekian, tamat celoteh mengarut nadia...

2 comments:

kakchik said...

salam nadia.
tak sihat rupanya adik sorang ni. kakchik doakan cepat sembuh hendaknya. keluar beriadah di pantai tu bagus juga untuk segarkan badan.
tentu ada peristiwa pahit yg buat mak nadia tak mau ke pantai. syukur trauma dia dah hilang.

Adya A. said...

salam kakchik.... Alhamdulillah hari ni makin segar...
tentang mak saye, tahun lepas adik and sepupu lemas kat pantai tu, and sepupu dah kembali ke rahmatullah kerana kejadian tuh... serba sedikit meninggalkan kesan pada mak...