Friday, 21 May 2010

Astaghfirullah....Terima Kasih Berkongsi

Salam sayang semua.... Selamat hari Jumaat buat semua... Alhamdulillah hari ni sunggoh indah... Okay, hari ni nadia ader sedikit kelapangan untuk blogwalking and membace artikel-artikel blog lain... Dalam nadia sibuk bertandang ke blog sahabat lain, nadia terpaku dan tersentak dengan artikel dari Baby & Me.. Artikel tentang sanggul tinggi yang menjadi trend masa kini, sering sangat digunapakai waktu perkahwinan... Ini nadia copy and paste dari blog itu.....


Quote::
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka (isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis & ketat). Di atas kepala mereka pula (wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”
- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Seikhlasnyer, nadia sering juga menggayakan trend ni sebelum ni.. Astaghfirullah... Bagi sahabat yang nak tau lebih detail, boleh view kat blog-blog nih: Keluargaku Sayang, Bicara Hati,Maghfarah, Baby and Me...Mereka huraikan lebih detail.... Terima kasih kerana berkongsi artikel yang sangat bagus ni... Semoga diberi keberkatan buat kalian...Amin..

9 comments:

.Anna. said...

terasa seram kan bila baca firman tu. anna pun pernah baca gak. tu la. sekarang sanggul tu dah bukan main jadi trend. dari artis ke orang biasa. harap diorang sedar semua ni.

terima kasih kongsikan ni sis :)

Tn.Punya said...

Tarik trafik guna backlink... jom kongsi tutorial d sini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

siti nurkhijah said...

ct ada gak baca tentang ni semalam..
seb bek ct tak penah dan tak teringin nak try gaya cam ni...

Nadia arRumaisha said...

Anna~same2.... sis sendiri pernah sesekali wat sanggul tinggi2.... ingatkan boleh..then bile bace jer tadi.... terkejut sangat....

Tn.Punya~insyaAllah akan saye terjah ke sane ya...

siti~ nadia pernah kai camtu...itu yg t'kejut...Alhamdulillah dpt tau awal2...

Puan nadxoxo said...

ohh baru tahu! thanks berkongsi benda ni :)

Marya Hana . said...

dlu waktu sekola agame, ustazah i salu cakap, cara2 menutop aurat..

baju kne longgar2...
yg x menampakkan susuk tuboh..
then. kalau kite pakai tudong, jangan kasik nampak bonggol tocang ..
mmg da tawu lame........~

but gud info kepade yg tatau lagi.

DaHLia said...

Nadia, thanks for sharing.. sis pun tatau sebelum ni...nampak org pakai kemas jer...nasib sis memang bukan jenis pakai tudung fesyen gitu

kakchik said...

sama-sama nadia. kalau ingin membaca huraian yang lebih bagus dan detail, sila ke blog isteri ustaz Zaharuddin: http://ummuhusna99.blogspot.com/2010/05/buat-muslimah-yang-dikasihi.html

mendatak hijau said...

makanya...kena gunting la rambut ni jadi pendek coz kalu lepaskan,opkos la nampak rambut terkeluar dr tudung..aisehhhh