Saturday, 15 May 2010

Bagaimana menghadapi sekiranya tidak disukai mentua..

Salam sayang buat semua sahabat blog and all reader.... Hah, hari ni dah sabtu..Pejam celik bangun jatuh terbalik, sekejap sunggoh mase berlalu.. Banyak hal yang belum sempat nadia gapai.. Subhanallah... Anyway, hari ni belum pasti aktiviti aper.. Sebab schedule masih lagi empty.. Tengoklah balik nanti, kot kot 'tubik' (keluar) idea bagi menghilangkan bosan ni... Yang pasti hari ni nadia nak menyusun, mengalihkan pasu-pasu bunga ros nadia.. Itupun petang nanti.. Rasa-rasanyer after balik kerja, nak singgah pantai jap... Ambil angin.. Nak lepaskan rasa sakit dalam hati ni.... Subhanallah...

Oraite, sebelum nadia mengakhiri sesi mengarut ni.. nadia nak minta pandangan sahabat/reader semua tentang bagaimana nak menghadapi sekiranya kita tidak disukai mentua... Kongsikan pendapat anda ya... Kadang terfikir bagaimana mereka-mereka yang mengalaminya begitu kuat menghadapi semua ujian ini....Okay, sekian dulu nadia mengarut.....Terima kasih sudi baca and jangan lupa tinggalkan pendapat anda...Sekian..xoxo....

3 comments:

.Anna. said...

alamak anna takde pengalaman lagi. hehe.

tapi salah satunya mungkin sentiasa sopan santun, hormat diorang macam kita hormat keluarga sendiri. kalau balik kampung tu bawa buah tangan ke. hehe. simple2 je ana bley bagi pendapat. nak bagi pendapat lebih-lebih tak cukup pengetahuan lagi kot. keke

Marya Hana . said...

maybe sy terlampau muda utk comment :) tapi .. nk comment jugak .

*apa2 sekalipon die tetap mak mertua kite.yg kite anggap mcm mak sndri.
*sentiase doakan ibu mertua supaya pintu hati terbuka utk menerima kita..
*ambik hati mertua.

tu je yg sempat pk :P~

mendatak hijau said...

masalah tu....amik hati die...slalu bg hadiah..jage die mcm kita jaga ibu bapa kita....