Wednesday, 26 May 2010

Dia Sudah Pandai Ber'Tak Teh'

Haiiii, salam sayang.....
Rajin sungguh update hari ni... kate tak de topik tapi tetibe berkepul-kepul idea keluar.... hihihi.. Okay, story kali ni tentang anak buah nadia yang sangat chomel....hahaha puji anak buah sendiri... Sekarang dah umur 10 bulan........ Mulut dah petah, suke berleter sorang-sorang...... kalau kita nyanyi sikit, punggung bergoyang-goyang berjoget.... kepale usah dikate laaa.... Kalau kita mengaji, dia mula laa terangguk-angguk...berzikir kot... And yang paling tak tahan.... selalu mengutip aper sajer yang ader atas lantai.... Semuanyer adalah junk food dia.... Sunggoh-sunggoh tak tahan dia melihatnyer...... And now dah semakin pandai ber'tak teh'.....semalam nadia tengok dia bangun and ber'tak teh'....walaupun kaki kiri amatlah berat untuk diangkat.... Hepi sangat tengok dia dah boleh menapak sendiri selangkah demi selangkah....hahhah... ini baru anak buah, belum lagi anak sendiri....hohohoho Aminnnn..semoga Allah memberkati kehidupanku...Amin..Amin..Amin....

Okay sahabat..sudah-sudahlah nadia mengarut di sini.... jangan ader yang bosan dan jangan pula ader yang jemu.... Maafkan nadia ya... And terima kaseh sangat-sangat pada mereka yang sudi membace, mengintai, melawat, mengomel di blog nadia ni........ Kalau ader pengalaman, cerita atau nasihat, amat nadia alu-alukan untuk semua...... Terima kaseh kerana berkongsi..........


Amalan kali ni:

Apabila bayi mula bertutur, maka perkataan yang perlu di ajarkan kepadanya ialah:

La ilahaillallah (Tiada Tuhan yang disembah melainkan Allah)
.............................................................................................................
Selebihnya boleh didapati dalam buku Amalan Ibadah & Doa Warisan Rasulullah SAW..

3 comments:

Azman Roslan said...

saya baru dapat detox patch awak tadi. malam ni nak guna.. terima kasih ye.. kalau ada duit nak beli la nanti.. heheh..

Nadia arRumaisha said...

Incik Azman~ boleh... tp papehal tengok result after gune dulu sebelum beli ya.... Yg penting, serasi... itu jer

suri said...

kehamilan sesuatu yang mengujakan..
anak adalah cahaya dalam sebuah rumah dan tapak tangganya..hehee