Thursday, 27 May 2010

Jom kita Cerita Pasal Hobi..

Assalamualaikum WBT and salam sayang buat semua sahabat juga reader di luar sana..... Terima kaseh sebab sudi singgah membace tulisan-tulisan di blog nadia ni... Okay, kita teruskan pada topik hari ni iaitu hobi.... Actually idea menulis topik ni tak lah banyak sangat cume baru-baru ni adik nadia ader mintak nadia belikan dia raket badminton.... Maklum sajalah, kita baru saja dilanda demam piala thomas, seterusnyer demam AF sekejap then after this, demam piala dunia pulak.....hihihi..
Okay, stop..stop...nak teruskan pada demam badminton... adik nadia cakap, kat area kawasan perumahan mane-mane pun budak-budak duk pegang raket.... hah inilah penangan badminton... Malah ader yang sanggup main badminton malam-malam...Sunggoh menakjubkan..... Apapun, inilah yang dikatakan hobi trend atau trend hobi.... Terkenal dikalangan budak-budak....... Tengok, mudah jer kan mereka terpengaruh... Tak kisahlah, ianya bagus meningkatkan stamina... Tak salah pun.. Tapi bagi adik nadia sendiri, lepas ni kalau beli raket pun... simpan buat hiasan jugak... So, lebih baek tak beli... Kedekut sunggoh kakakmu ini.... hohohoho....

Apapun, hurmmm cube anda fikirkan aper sebenarnyer hobi anda sejak azali lagi... bukan sejak baby ya..... maksud nadia sejak anda mula berfikiran dengan matang.... hikhikhik.... Ader mereka-mereka yang nadia kenali, suka sangat bace novel... kalau sehari tu dia beli 3 novel, mau sampai tak tido kena habiskan jugak novel tuh.... Ader pulak hobi memancing, biarpun balik dengan tangan kosong tapi tak pernah jemu untuk terus memancing... silap hari takut isteri bising, pegi pasar beli ikan... Kononnyer ikan memancing....mancing kat pasar...hikhikhik....

Macam nadia sendiri.............................. ntahlah.... nadia pun tak tahu hobi pe.... berkebun kot... tapi selalu tak de mase... Dalam kepale, selalu fikir nak buat landscape sendiri... And percaye tak kalau nadia pergi rumah saudara-mara yang ader jer pokok bunga yang nadia berkenan, dengan malu-malu.... nadia akan mintak... tapi yang jadi mangse adalah mak.... mak laaa yang kena mintak...sunggoh anak ini tidak tahu malu..... Baru-baru ni mase nadia pergi Kelantan, dalam perjalanan singgah di sebuah restoren di Kuala Berang... lepas dah sudah-sudah makan, hah nadia terpandang pokok bunga ros yang sunggoh besar, wangi and of course cantekkkk.... so apalagi, pergi cium bau harum tuh.... bagitau mak....hikhikhik... naseb baek tuan kedai tu sporting sangat-sangat ditambah-tambah pulak dengan keramahan mak nadia..... Dapatlah sekerat batang pokok bunga ros untuk nadia semai..... hakhakhak... siap cari bekas, bubuh air... takut kering wooooo...hikhikhik...

Sampai Bachok, kelantan... mate ni terpandang pulak pokok bunga melur Tok Su Minah.... Hah abis kau aku kutip bunga-bunga melur yang harum sungoh-sunggoh wangi itu.... Letak dalam beg sikit, letak dalam poket sikit.... Harum bauku, seharum bunga melur....hahahah... Then, tugas mengambil batangnyer pula..... Naseb baek laaa saudara-mara nadia faham kerenah nadia ni.... Jadi, ia kan sahaja..... hihihi... Alhamdulillah, sekarang semuanyer sudah bertunas..... Hope cepat-cepat berbunga...... nak bubuh dalam bilik, biar wangi...hihihi... Nadia pun ader tau tanam bunga tahi ayam....hahahha.... siap semai banyak-banyak..... biarlah baunya busuk tapi ianya cantik dengan warne yang begitu terang............... lagipun ia berguna untuk menghalau serangga-serangga perosak warne putih, yang selalu melekat pada pokok lada.......

Okay, dah panjang nadia menaip..... lenguh dah jari telunjuk ni.... sbb nadia tak mahir guna semua jari....hihihi janji ketuk, keluar tulisan...dah memadai....hihihi... tapi tetap laju tau.......hihihi... Okay, jom share hobi anda..... and sape ader bijik benih pokok bunga yang comel and cantek...sila lah bagitau...hahahahah nadia nakkkkk....hihihi just kidding...

6 comments:

Tun Teja said...

reading is still no 1

Nadia arRumaisha said...

bagus-bagus............

.Anna. said...

oh oh anna dah lame sangat tak main badminton. dulu mase kecik selalu main dengan ayah. lepas tu kalau kalah, anna marah ayah. eheheh

oh oh bagusnya sis suka berkebun. anna x berapa minat. tapi ummi anna, ya ampun sangat suka berkebun. kat rumah anna ni keliling rumah pokok je. bagus sangat! tapi tu la, tangan anna ni tak sejuk. tanam2 mesti mati. uhuhuhuk

Puan nadxoxo said...

badminton lah satu2nya game yg agak terer main. sbb mmg jenis xbersukan sgt :P tu pun masa kecik2 je main hehe..

Nadia arRumaisha said...

ahhaha...sis pn ske maen badminton... and ping pong.... tp skang da jrg....

hihihi rendam tangan dlm ais....konpem sejuk....hihihi sis mmg minat berkebun dari kecik lagi....

Nadia arRumaisha said...

nad~same.... tapi ske gak men ping pong....hikhikhik