Monday, 17 May 2010

Malu Saya....

Salam sayang buat semua sahabat... Selamat hari Isnin... Alhamdulillah...syukur dengan kesihatan yang diberikan... Alhamdulillah.. Pagi ni nadia mengalami sedikit musibah....Subhanallah... Biase lah rutin nadia tiap-tiap pagi hantar adik pegi kerja kat Pelabuhan Kuantan... And on the way balik rumah dalam pukul 7.15am, kereta tetibe buat perangai... Rasenyer dah tau kenapa...MINYAK KERING!!!.... meter minyak kereta ayah nadia ni rosak, jadik minyak kena agak-agak sendiri..Pakai congak, tolak terbalik dalam kepale sendiri.... Dan nadia sendiri baru rancang nak pegi bubuh minyak after hantar adik... Tapi belum pun sempat sampai, kat traffic light dia terus 'mati'.. Tak mo gerak-gerak dah...huhuhu.. Dah lah sorang-sorang, pakai baju tidur pulak... KANTOiii..... huhuhu... Nadia tak turun pun... Bagi emergency signal ajer.... Alhamdulillah hari ni nadia meringankan tangan bawak handphone... Biasenyer nadia suke tinggal handphone buat pusaka kat rumah....


Then, call mak, mintak ayah datang bawak minyak....hahahah.. Korang penah buat camni tak... nadia dah 3 kali kena camni.... Tapi kali ni agak memalukan nadia... 1st, sebab sorang diri kat traffic light plak tuh...Biase kalau kena pun tepi jalan... 2nd...Pakai baju tido tuh...hahah kantoii belum mandi... huhuhu.. Apapun Alhamdulillah, semuanyer settle dengan cepat walaupun menunggu 30minit...huhuhu.. Moralnyer, pasni kalau dah agak minyak tuh kering, sila-sila lah rajin nadia, pegi isi minyak....... Jangan buat tak reti yek....

Okay, sekian dulu nadia mengarut di sini... Terima kasih sudi bace... Kalau rase nak comment... Dipersilakan... kalau tak nak pun tak pe....InsyaAllah nadia balas kunjungan anda....

8 comments:

amar haziq said...

saya dah 2 kali abis minyak..nasib baik pkai scoot je
tp penat kena tolak moto...1km++,haha


jenguk2 lah blog saya k..
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi dua kali mngalami kejadian nih..
1st dgn kawan2 2nd dengan family.. hehe.. lepas nih beringat la eyh sis..

Nadia arRumaisha said...

amar haziq~ kalo kete camner agaknyer saye nak tolak...tp da penah kena bile sangkut kat pantai tempoh hari....hihihi InsyaAllah akan saye menyusul ke blog awak...

Nadia arRumaisha said...

sumi~hihihihih itu laa sis cube.. tp perangai sis ni satu...kalo bab isi minyak, slagi bleh jalan...sis jalan lg,,,itu jadik camtu... huhuhu

Kevin said...

x ape la..x ade ape yg malu sgt..

janji next time ingat isi minyak ye..

dropping by from innit :)

support!

cheers~

noor afzan said...

susah la camtu kan..
kena agak2 pula bila minyak abes..

jaja9 said...

hehehehe....tgh pakai baju tdo lah plak ekk...

Nadia arRumaisha said...

mak pesan suh buh minyak spare dlm botol, letak dlm bonet.... takut jadik camni lagi... Apapun, nadia antar adik kije awal pagi sgt... Thats why pakai baju tido...huhuhu.. apapun, pengajaran buat nadia... jgn tangguh, jangan acuh tak acuh dengan perkare camni....