Thursday, 17 June 2010

Done + Undone

Assalamualaikum sahabat semua... Hope ceria-ceria and bahagia selalu.... Selalulah beristighfar pada setiap musibah yang berlaku....
Okay, petang semalam sangat happy cos balek kerja after Asar, dapat 'dating' dengan sahabat mase sekolah menengah dulu, Che Wan Rosmariani... 9 tahun tak jumpe...lame woooo... Sunggoh happy.. Dia pun baru saja naek pelamin 5 June lalu.... Selamat Pengantin Baru.. Nadia tak dapat pergi ke majlis dia baru-baru ni kerana ada kematian ahli keluarga... Apapun, walaupun mase singkat tapi sangat puas hati.. Nanti boleh jumpe selalu cos sahabat nadia ni kawen ngan member sekolah rendah nadia jugak... So, tak jauh mane dari rumah nadia... Bertemu kembali kita... Alhamdulillah syukran ilallah..

Okay, cerita pagi ni pulak, nadia telahpun niat untuk berpuasa sunat Rejab hari ni... Al-kisahnyer semalam pukul 12.00 tengahmalam dah bersahur... Hurm sahur sangat laa konon.. Biase nadia bangun sahur pukul 5.00 pagi tapi semalam rase macam malas bangun, itu sahur awal-awal.... Pagi tadi, terlewat nak pergi keje, so sunggoh kelam kabut..... And hal yang tak semena-mena terjadi apabila nadia telah mengambil cawan, meneguk air tea sampai habis kau... Tak hingat langsung i puasa hari ni...........So, nadia tak puasa lah hari ni... hampeh tul mu ni nadia.... Apapun, insyaAllah next week hope sangat dapat tunaikan puasa sunat Rejab dengan jayanyer.... chewaahhh....Jom, kita berpuasa ramai-ramai....

And cerita petang ini pulak....InsyaAllah akan ader 'meeting-meeting' bersama mybest-best friend, Jue,eina and sue di East Coast Mall.... Huh tempat lame tuh.......Banyak hasil kerja nadia dalam ECM tuh......... Apapun, tak sabar jumpe mereka....... Dah lame nadia tak lepaking bersama mereka.. So, today insyaAllah kita berjumpa....Okay, itulah cerita-cerita bosan dari nadia... Hope anda tak bosan.........hihihi...

note: idea untuk meng'update' memang tak de..........................sunggoh sedih...

4 comments:

ejum said...

hehe..boleh pulak terlupa nak puasa?..xpe2..niat tu dah ada..slamat berpuasa ye..

Nadia arRumaisha said...

hihihihi...itu laaa... sbb da biase sblm kuar rumah, misti pekena tea dulu.....huhuhu

✿Lovillea✿ said...

yunk.. kamo pose ke?? ermm windunye nk jmpe kamo lg.. ehehhhhe

Nadia arRumaisha said...

arini tak pose doh... da tersilap munum tea pg tadi.... huh very rindu kamo jgk....bilo nak mai sini...