Tuesday, 1 June 2010

Lelaki VS Perempuan

Situasi: Dalam kereta, after office hour... On the way balik rumah.

Perempuan: Berhenti supermarket jap ye. Nak beli barang, sekejap saja.

Lelaki: Barang aper nak beli nya.


Perempuan: Satu barang saja, sekejap saja.. Tak sampai 15 minit pun.

Lelaki: Balik dululah, biar orang mandi, salin baju dulu.

Perempuan: Sekejap je la.. Kalau beli selalu, nanti dah tak payah keluar.

Lelaki: Malas la, balik dulu la. Kang biar orang je keluar beli.

Perempuan: kalau beli selalu apa salahnya. nanti balik boleh rest.
Tak yah pikir nak keluar lagi.


Lelaki: Biarlah, kang biar orang jer keluar kejap pergi beli.


Apa pendapat anda tentang dialog di atas. Luahkan pendapat anda.

5 comments:

redriben said...

15 minit perempuan tu 1 jam di shoping center. @ laki tu sengaja mik kesempatan tak mo g ngan bini die. nak belagak bujang or malas nak melayan karenah bini die nt bila dah stat soping

En iLham said...

haha
sebenarnye laki die mmg nak kuar jap lagi
nak jumpe member or ade date ngan kekasih gelap.wakakaka.
gurau jer
tp takpelah
dah die volunteer nak beli jap lagi..bagi jelah
xpun laki die malas nak layan bini die yang kalau beli barang mesti paling cepat 3 jam
15 min auta semata-mata
haha

salam ziarah dr syamil...

kenwooi said...

man and women got different needs =P

lily said...

Nad...actually mmg guy tu penat...tmbah2 plak mungkin ada konflik dalam diri dia....xkan selalunyer asyik macam tu je..ari lain xmcm tu perhaps...

(lily xduk pihak mane..ooowhhh~~~ No..No..No...)

Nadia arRumaisha said...

guys....actually this situation always happen to me and my lil brother..... And nadia ader tanyer adik perempuan, same jugak... dia kdg2 gado gado ngan bf dia pasai ni... maybe tak semua macam tu...