Saturday, 12 June 2010

Satu Modem Broadband, Dua Laptop

Okay, since rumah nadia ader dua lappy, but cume ader satu broadband... So penggunaan adalah terhad untuk satu lappy sahaja..... Jadi kadang nadia nak guna, adik nak guna.... So a bit problem laaa... Then, we decide to get one more......soon.. But today nadia jumpe cara untuk solve the problem tanpa mengeluarkan belanja lebih.. Dalam nadia sibuk berblogging tengahari tadi, 'terserempak' dengan satu blog yang memaparkan Kaedah Sambungan Rangkaian Mobile Broadband......Sunggoh hepi...


Then, nadia try install and godam-godam aper yang patut... Mula-mula rasa was-was...betul kew boleh jadi... adik pun cakap camtu... Then, we try and try, follow the tutorial................Alhamdulillah dapat.............. and inilah hasilnya.......


Kotak merah yang nadia tandakan itu adalah hasil sambungan ke lappy adik nadia... Yey menjadi..... wahhh suke sangat.... adik pun suke cos tak payah dah nak beli yang laen....hihihi.... i likeeee..... And jangan risau kerana ader sistem password untuk protect rangkaian anda dari dicurik guna oleh orang lain.... So bagi sesiapa yang nak cube, boleh download kat page Mindabebas..... And anda boleh mengeksplore dengan bebas....hihihi...... Selamat mencuba...

6 comments:

Miss Izah Mohamed said...

wah... bolehlah try nanti.. ehhehe
thnks for d info

Nadia arRumaisha said...

welcome izah.......try laaa...speed pun mmg same...... kira ok laaa, x reduce speed yg ader....

fndrocka said...

pengjimatan..

NaNaJoe said...

bagus kak...
ni yg nana cari..
modem nana dah rosak anak buah kerjakan..
hahaha~
skrg share ngan kakak..
dgn tuto ni, bleh kitorang share~ :)

Nadia arRumaisha said...

nana~aplikasi ni sesuai utk window 7 and mmg best untuk share... speed pun tak jauh beza dgn modem asal....

MiZi said...

lalalala eden nak numpang komen sama... huk huk... jeng jeng jeng