Thursday, 30 December 2010

Aduhhhhh Kebasahan Lagi

Assalamualaikum WBT semua...


Hari ni nadia cuti cos hari ni mau settle urusan-urusan penting yang tertunggak dek kerana kebusyan bekerja...Okay, hari ni seawal pukul 4 pagi mak nadia kejutkan.. Huh ingat dah pukul6 masa tuh.... Hajat nak sambung tidur tapi mak cakap minta tolong angkat barang... Angkat barang apa pagi-pagi nih mak...... Rupa-rupanya air banjir telahpun menyelinap masuk ke dalam rumah, bahagian dapur.....hohohoho sudah banjir wooo.... yelah, last day hujan tak mau berhenti... hari ni nampak gayanya sama jugak macam semalam....huhuhuhu



Bahagian depan rumah, usah dikata memang penuh dengan air.... mau turun memang yakkkkkksss sebab takut cik lintah yang suka melekat-lekat di kaki tuh.... btw, area rumah nadia ada paya yang penuh dengan segala bagai.... Lintah, ular, pacat....Eh tapi pacat tak duk dalam paya, cuma menginap di atas dedaun tepi paya saja.... Biasalah kawasan kampung tapi best tau pagi-pagi...... Kalau cuaca cerah, sinaran mentari celah-celah dedaun and kicauan burung tu, Subhanallah memang menenangkan jiwa raga........Pagi-pagi nadia duk belakang rumah, ambil udara segar... Irama yang datang dari burung-burung and back drop matahari pagi tuh memang mengagumkan...Subhanallah ciptaan Allah Yang Maha Agung...

Okay, back to the story of banjir... Now terbatas sikitlah pergerakan..Bukan apa nak keluar dari rumah... eiiiiwww risau cik lintah datang menyerang....hihihi dah lama sebenarnya kawasan rumah nadia ni tak banjir... So bila dah banjir, paham-paham saja laa.... 

Oraite, sekian saja berita terkini dari nadia ar-rumaisha...Lintas lansung tentang keadaan banjir yang melanda di rumah beliau....hihihihi sekian terima kaseh sudi baca.... lepas baca memang kena comment....hihihih terima kaseh lagi......

1 comment:

tenangsudey said...

moga selamat la ek... risau jugak banjir2 nih