Saturday, 11 December 2010

Alhamdulillah Allah Memberi Ujian

Assalamualaikum WBT
Bismillahirrohmanirrohim


Last night nadia sempat juga update tapi tak dapat blogwalking manyak-manyak sebab mak nadia saket malam semalam.. Petang after kerja nadia keluar pergi pos barang customer yang order semalam.. Btw sekarang ni nadia rasa 2 kali sehari nadia pos barang.. Tengahari van poslaju akan datang collect di office nadia untuk order hari sebelumnya.. Dan sebelah petang pula nadia akan keluar pergi pos di pusat poslaju kuantan.. Tapi yang tu sekiranya ada permintaan nak cepat atau sebab cuti-cuti.. Tak apa, yang penting customer berpuas hati.. Cuma kadang-kadang sedih juga bila ada yang cakap lebih kurang sedangkan kita dah usaha yang terbaek.. Tak apalah..Customer always right..huhuhuh sedih tau tagline tu sebenarnya..

Okay, berbalik kepada mak nadia.. Semalam dalam pukul 7 lebih nadia sampai rumah and adik bagitau mak saket.. Astaghfirullah.. Cepat masuk rumah tengok mak dah tak bermaya.. Katanya saket kepala yang amat.. Nadia faham sebab mak biasa tak menangis kalau saket tapi kali ni sampai berair mata dia menahan saket.. After dia makan ubat, nadia cuma boleh bantu picit kepala, tarik rambut dia sebab mak cakap picit tak rasa apa-apa.. Then urut perut dia.. Sebenarnya nadia rasa, angin.. Sebab bila urut perut mak, rasa angin tau.. Berbunyi lagi... Haiiissshhh InsyaAllah petang ni after kerja nak pergi cari susu tambahan untuk mak nadia.. Sekurangnya kalau dia tak makan, dia boleh minum susu...

Apapun, hari ni keadaan dia dah semakin baik.. Pagi tadi nadia bangun tengok dia dah masakkan breakfast.. Alhamdulillah semalam sebelum tidur nadia dah settlekan kerja-kerja rumah.. Hopefully hari ni dia dapat rehat lebih and semoga kesihatan dia semakin baek.. Ameen.. Baru-baru ni nadia pun saket kepala sampai hampir nak pitam.. Then, nadia mengadu pada mak.. Mak cakap, sabarlah.. Allah dah berikan kita masa sihat yang panjang, takkan masa sakit yang singkat ni kita tak dapat bersabar.. Setiap kesakitan itu menghapus dosa-dosa kecil kita, juga ujian dari Allah Yang Maha Esa.. Setiap ujian itu menandakan Allah sangat sayang pada kita..




7 comments:

AYuNG said...

semoga mak nadia akan sehat sepenuhnya.....:)

ardinihumaira said...

semoga mak nadia cepat sembuh,amin

Sharinginfoz said...

baguslah seorang anak yang perihatin terhadap ibu

SyUhAdA said...

erm..
btol tu..
ujian leh mghapuskan dosa2 kte..

smoga mak akak cpt smbuh ye..
aminn~

Nadia arRumaisha said...

Thanks semua atas doanya...Alhamdulillah hari ni semaken sehat...

sekamar rindu said...

salam..


di doakan agar bonda nadia sihat..amin..

follow blog u..

Nadia arRumaisha said...

@ sekamar rindu: Alhamdulillah dia semaken sehat...thanks ya