Wednesday, 22 December 2010

Inilah Akibat Terlalu Dimanjakan

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT


Ini kisah kucing peliharaan keluarga nadia.. Kucing yang terlalu dimanjakan.. Ada 2 ekor, satu namanya Sudin, satu lagi namanyer Kecek... Dua-dua ni sebenarnya kucing yang dibuang, adik terjumpa duduk bawah rumah masa dua-dua ekor ni kecik lagi.... First ambil si Sudin, masa tu sangat liar sampai pernah cakar jari adik sampai berdarah.. Si kecek tu pula dalam 2 bulan lepas ambil Sudin.. Sudin warna oren, Kecek warna kelabu.. Dua-dua bukan adik beradik tapi sangat ler rapat......

Ok, al kisahnya pernah sekali si Sudin ni kena gomol dek kucing jantan laen sampai saket...Oh lupa, dua-dua kucing rumah nadia ni jantan ya... Ok, lepas kena gomol dengan teruknya, adik nadia pergi carik kucing yang buat onar tu... tangkap and pergi buang jauh-jauh dari kawasan kampung kiteorang... Aman sekejaplaa dua-dua ekor kucing ni... Selang sebulan lepas tu, ada pulak kucing laen duk merayau and gomol dua-dua ekor kucing ni... Sekali lagi kau kena tangkap and dibuang daerah kampung sejauhnya....hahahaha

Rasanya dah 4 ekor kucing kena buang termasuk kucing saudara kiteorang sendiri kau....hahaha sape suruh biar jer kucing kau merayau jauh-jauh.. Dah lah buat jahat masuk rumah, kencing merata....Sampai sekarang pun dia tak pernah tanya pun pasal kucing dia... hambik kau kucing, tuan kau pun tak cara... Okay, akibat-akibat dari perkara yang telah nadia ceritakan.. si Sudin dan si Kecek ni jadi sangat manja dengan kiteorang and yang paling pasti..sangat PENAKUT.... Kadang, kalau si Sudin tu berbunyi kena gomol.. Si adiknya, Kecek memang tak keluar rumah dah.. Bila abang dia masuk rumah lembik, cepat-cepat dia pergi dekat abang dia nak bermanja... And tau apa dia buat.... tengok gambar di bawah.... Kejadian ni difotokan oleh adik nadia semalam... Lawak kau... dia jenguk kucing jahat tu ada lagi tak kawasan rumah kiteorang.....


Hah, sekarang memang dua-dua ekor penakut tapi yang selalu kena si Sudin laa... Apapun, yang kiteorang suka sebab bila ada kucing ni, tikus tak berani masuk rumah.. Maklumlah belakang rumah nadia Jurrasic Park... segala macam benda ada dalamnya....Pernah ditangkap anak ular tedung weehhhh...Takut tau... terus ayah buang jauh-jauh ular tu..... Hah itulah cerita tentang dua ekor kucing yang telah diberi nama Sudin and Kecek.....  Sekian terima kaseh...


6 comments:

Puan aiNa Rahman said...

hehehe..jurassic park gitu. aina pun nak bela kucing tp mgment x kasik..maklum la umah atas angin. hu3

Naniey said...

hahaha..comel jer nyuruk kat tingkap smbil ngintai..hehe..kucing nani pon penakut jugak..tp tkt kat lori..kete...byk kucing kat area umah nani tp msg2 baik jer..berkwn.tadela nak kn gomol

Nadia arRumaisha said...

@ Aina: haah, nadia duk kwsn kampung, belakang rumah ader hutan kecik...itulah jurrasic park nyer....hihihi

Nadia arRumaisha said...

@ Naniey: hahaha tak de maknanya dear, kucing kat area rumah nadia semua gangster2....

Redbloodsnow said...

ALOLOLO...COMEL JEK DIA NYURUK BAWAH TINGKAP TUH. SEBIJIK CAM PERANGI RIFQI ZIE TAW NAD...HEHE

Nadia arRumaisha said...

@ Redbloodsnow: hahahah camtu la perangai si sudin and kecek ni zie... sangat pengecut tp kalau dia lawan, saket..kesian pulak tengok...