Thursday, 16 December 2010

Jangan Sebut Benda Tu, Saya Sensitif

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT



Sensitif..sensitif...sangat sensitif.. Biarlah orang nak cakap apa, yang pasti nadia sangat sensitif bila orang sebut perkara tu..Perkara ape tu? Perkara pertama adalah isu kahwin... Oh ini sangat membuatkan hati ini menangis.. Biasa kawan-kawan jarang yang bertanya.. Ada tu memang ada tapi sememangnya mereka faham kenapa.. So tak ada lah kecil hati sangat tapi kalau saudara mara yang tanya... Mak aiiihhh memang berasap telinga tau.. Itu yang malas nak balek kampung...huhuhu sebab asyik pertanyaan yang sama..Malah pertanyaan itu diselitkan dengan ayat-ayat perli... Sakit hati sangat-sangat.. Kadang-kadang pertanyaan itu seolah-olah kita ni tiada harga diri...Sangat geram..

Perkara kedua adalah kegemukan yang melanda diriku saat ini... hohohoh nadia faham, "nadia kenapa awak sehat sangat sekarang"sambil picit-picit lengan nadia yang gebu ni..hahahah yes i know i gemuk tapi takkan tiap kali jumpa nak cakap hal yang sama... Aduhhh remuk hati ini tau.. Inilah punca nadia jadi malas nak jumpa mereka yang seperti itu and rasa sangat rendah diri... Semangat terus hilang, nak nak semangat untuk kurus....huhuhuuh sedih tau..
tengok...anak ayam ni pun muke stress....hahahah
Nadia kadang-kadang tak ambil hati sangat tapi bila dah selalu, seolah perkara yang ditanyakan di atas menjadi isu sensitif sebab hilang idea, mati akal dan buntu untuk bagi jawapan... huhuhu apapun Allah Maha Tahu......Dia telahpun mengaturkan sesuatu yang nadia sendiri tidak sedar ianya terbaek untuk diri nadia...Wallahualam....






:: SESI IKLAN:
Skin79 Hot Pink BB Cream
Harga: RM60 (WM) RM63 (EM)
-sempena promosi pengenalan, tiada charge pos-
Sebarang order/pertanyaan, emailkan di:
mynadiadania@gmail.com
Nadia dah pakai selama 5 hari, honestly
muka nadia cepat naek jerawat
kalau pakai foundation but bila pakai BB cream ni
sampai petang pun masih steady, no jerawat..
Sangat best and suka..

4 comments:

AYuNG said...

huhuhu..pekara petama tuh sama la kita nadia...huhu, sangat sensitip tau....:(

Nadia arRumaisha said...

@ayung: tau takpe...kadang nadia smpai merajuk hati dengan sedare mare tau...sadis...

AYuNG said...

bia jer apa org nk kata nadia...yg penting kita tau diri kita sendiri...kan.....:) kalau ada jodoh, ada la.....

Kancilbiru said...

tak perlu dilayan sangat dengan cakap2 orang..manusia ni takkan berhenti bercakap nadia...

nanti dah kawin, tanya soalan lain pulak, yer tak..so buat bodo jer, takyah simpan dalam hati..

nak kongsi kisah member akak, dia pun sama jugak, kwin lambat. Kawan-kawan dia semua dah kawin, dia jer belum. Bila kwn2 dia tanya bila dia nak kawin, tau dia jawab macam mana...? dia cakap..

Tula, ko mau tak bermadu dengan aku, kalau mau, aku nak kawin dengan laki ko...aku tak dak boifren lagi ni..

hahaha lepas tu kawan2 dia terus tak tanya, takut jadi doa kan...hiks!