Monday, 20 December 2010

Jangan Sesekali Anda Memandu Seperti Saya

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT

Jangan Sesekali Memandu Seperti Nadia!!! Okay, itu adalah arahan..Muktamad.. Larangan ini berdasarkan pengalaman nadia memandu, membahayakan nyawa nadia juga si kecik kesayangan nadia..Lihat gambar si kecik Aiman di bawah.. Comelkan anak buah nadia ni..hahaha sangat nakal tau.. Hobi menyepahkan rumah dan makan buah-buahan...


Okay, berbalik kepada larangan di atas, Sabtu lalu after office hour, nadia balek rumah ambil detox patch..Bos nadia order dan minta hantar semula ke office.. Then, nadia bawak sekali si kecik Aiman ni.. Si kecik ni kalau naek kereta memang tak duduk diam, tapi dapat bantal hiasan dia akan diam.. Cium-cium bantal tu.. Tapi baru-baru ni dia tak nak duduk diam tau.. Serius nadia drive sangat perlahan, 60 saja tau.. Sebab takut aiman terjatuh..Nak pakaikan seatbelt, memang tak boleh.. Dia memang mengamuk..Lagipun jarak rumah ke office cuma 5 minit saja..

Then, on the way nak balek rumah.. Si kecik kesayangan nadia ni terjatuh terperosok di celah seat depan.. Terhantuk pada dashboard.. Subhanallah..masa tu nak nanges sangat..Terus berhenti tepi jalan.. Memang meraung si kecik aiman ni.. Angkat and pangku atas riba.. Nak letak sebelah pun dah tak nak.. So, terpaksa nadia drive dalam keadaan memangku si kecik ni.. Memang scary sangat-sangat memandangkan kereta manual, nak masuk gear sangat payah...huhuhu.. Tapi satu jer si aiman ni, bila dia nanges, pujuk sambil sebut Lailahaillah, dia akan diam... Alhamdulillah sampai rumah, terus nak mak nadia dukung... Nadia pulak rasa sangat serba salah.. sangat sedih..

Moral, laen kali nak ke mana, nadia akan bawak teman untuk pangku si kecik ni.. Risau perkara sama berulang.. Subhanallah pengajaran buat nadia..Alhamdulillah tak jadi apa-apa...Nadia harap anda jangan sesekali buat macam tu..Please jangan jadi seperti nadia.. Sangat cuai.... Okay, thats all..Thanks for reading..and kalau sudi, suakan lah pendapat anda.. Sekian terima kaseh..

10 comments:

Huda said...

ya allah!mmg bahaya tu..alhamdulillah x ape2 kan..

Nadia arRumaisha said...

haah, memang bahaya...kesian tengok si kecik tu, nasib baek tak de pape

Puan aiNa Rahman said...

mmg takut nak bawak bby sambil drive, bby yang duk dalam perut ni pun..takut je nak drive, apetah lg bile da keluar..hehe

Nadia arRumaisha said...

hihihi takpe aina...pelan2...ti bb dah kuar, kot2 nak slalu nek kete pi jalan2...

iAwani said...

owh, pesanan yang baik, thank you..

haszuraidah ishak said...

uhuhuhu..dear, better ada car seat..lagi selamat..

Jom skodeng :Tutorial:Kelebihan Related Post berbanding LinkWithin

Redbloodsnow said...

adoiiii yangg! namo drive gtu lg. cian si kecik tuh taw...hehe

Nadia arRumaisha said...

@iAwani: sekadar berkongsi pengalaman sendiri

Nadia arRumaisha said...

@ haszuraidah: itu lah kak, si kecik ni akan mengamuk tau.....

Nadia arRumaisha said...

@ redbloodsnow: huhuhuhu sangat sedih tau tengok dia meraung mase tuh... rase nak meraung same tau...