Saturday, 4 December 2010

Menu Hari Ketiga: Semakin Mencabar


Assalamualaikum WBT
Bismillahirrohmanirrohim

Okay, today dah masuk hari ke-4 nadia cuba mengawal pemakanan nadia.. Dengan erti kata lain, mengawal nafsu makan yang sentiasa bergelora ini.. Maklum sajalah, mak selalu masak sedap-sedap untuk santapan anak-anaknya.. Dan itulah berlaku pada nadia.. Untuk hari ke-3 semalam, nadia masih lagi buat salad sayur-sayuran tapi kali ni adik-adik pulak yang lebih-lebih tau....mereka memang kurus, so nadia sangat jeles... jeles and jeles....huhuhu
nyummiehhhh omelette: credit


Okay, untuk pagi nadia cuma buat omellete and mix dengan mayonis saja... So simple...mula-mula nak tambah sayur-sayuran tapi sebab dah nak cepat, terkejar-kejar nak masuk kerja, so just make it simple.. janji kenyang.... And nadia juga ambil tea kurang manis ya... nadia ambil juga gula walau sedikit sebab sejak nadia buat jadual pemakanan ni, badan nadia sangat lemah and mudah letih.. Then, bila ambil sedikit tea, badan segar sikit....
wow menyelerakan: credit

Untuk lunch, nadia ambil telur dadar dengan sayur kacang buncis goreng, sayur kegemaran nadia nih.....sangat-sangat gemar... Nasi masih lagi ambil dalam kadar 3 sudu seperti hari yang sebelumnya... Cuma semalam, kakak dekat restoren tu letak banyak sangat nasik sampai separuh, nadia terpaksa bazirkan... Nasib ada kucing kat office tolong makan nasik yang tak habis tu.... Tenkiu kucing...
simple tapi sedap: credit
sayur lemak labu manis: credit
 Untuk menu malam, mak nadia masak sayur lemak labu manis, jugak kegemaran nadia.. So ratahlah sedikit, nanti kempunan pulak nadia...hihihih.. then nadia ambil ikan kerisi goreng... Nadia ada jugak buat salad sayur dengan mayonis sebab ada request dari orang kat office.. So, buatlah sikit dan bawa pagi ni ke office....Itu sajalah cerita menu semalam.... Sejujurnya semakin hari, perut nadia semakin boleh terima and yang penting semakin kempis sebab makan dalam kadar yang secukupnya sahaja... Kira tak main hentam seperti dulu... Badan pun ringan sikit cuma kadang lemah sebab kurang gula... Itu saja...

Oh ya, bagi anda yang ada menu diet yang best-best, jangan segan-segan ya untuk berkongsi dengan nadia.. Nadia sangat menghargai and nadia sebenarnya sedang cuba mempelbagaikan menu harian supaya tak bosan... Thanks bagi yang sudi membaca... Sekian, terima kaseh and bacalah lagi...

12 comments:

Myra Jay said...

sedapnye... ^_^

Nadia arRumaisha said...

@ myra: memang sedap tapi kne makan berpada2...

mie said...

tiba2 terasa lapar plak..
heheeee

nur said...

lapar bila tengok
ALL IN ONE

AYuNG said...

menu yg 1st tuh nmpak sedap ler nadia...hik2...

terus terasa lapaq pulak nih..:)

HonEyBuNNy said...

sayur lemak labu manis sedappp.....

Nadia arRumaisha said...

@ mie: memang lapar kalo nengok makanan...hiihihih

Nadia arRumaisha said...

@ nur: memang jadi lapar tp kne tahan lorrrr

Nadia arRumaisha said...

@ ayung: memang sedap pn ayung....alalaaa telur+sayur+mayonis ckit....try laaaa

Nadia arRumaisha said...

@ honeybunny: yes...marvelous dear

ardinihumaira said...

nyum3...
berkeriuk gak kang perut dni tengok makanan ni hehe

Nadia arRumaisha said...

@ ardinihumaira: usah cakap dni....ni nadia pn same....huhuhu