Thursday, 2 December 2010

Musibah: Langgar Kereta Orang

Assalamualaikum WBT
Bismillahirrohmanirrohim


Haishhhh sebenarnya banyak perasaan yang keluar bila nak taip entry ni.. Rasa nak marah, geram, berterima kaseh pun ada. Haisshhhh macam-macam laa senang cakap... Ceritanya berlaku sewaktu nadia dah finish beli barang.. Sejujurnya nadia memang dah tengok belakang sebelum masuk kereta, memang non ado kereta yang parking belakang kereta nadia. Then, tengok cermin sisi sebab nadia parking betul-betul tempek kat tiang..Then tengok cermin baru reverse... Sebelum reverse nadia gelak-gelak, sembang-sembang sikit ngan adik nadia yang duk sebelah... Then, baru reverse...pastu baru uncle tu nak POM POM hon dia..Dah dekat baru nak hon...

Nadia stop and ke depan semula... Uncle tu keluar marah-marah...U ha bawak kereta tak tengok cermin ka, u ha talak nampak itu kereta saya ka.... Hello, kalau saya nampak saye tak reverse OK.... lagi satu, saya sayang kereta saya... Bukan senang saya nak beli...  Waktu tu nadia terkedu, tak panik just speechless... memang nadia macam tu, waktu terjadi sesuatu musibah nadia cuma diam, sebab dah tak tahu nak cakap apa... Then, minta maaf, sorry uncle... banyak kali.... Uncle tu duk berleter apa ntah.. Cakap kereta dia kemik laa, macammana mau bayar la... Then, datang lelaki melayu, tenangkan uncle tu....

Sisi nadia ada 2 orang perempuan yang comel and seorang lelaki... Diorang tenangkan nadia yang memang tak boleh nak buat apa-apa dah.. kata mereka, kereta uncle tu memang dah kemek bukan sebab nadia langgar. Yang pasti, dia saja nak minta bayar tapi sebab ramai tengok.. Itu dia buat tak layan sangat.. Lagi satu kenapa lah dia parking belakang kereta nadia sedangkan itu bukan tempat parking.. lagi pulak malam, terang-terang nampak kalau kereta reverse... Adik nadia keluar dari kereta and check montot kereta nadia, memang tak ada apa-apa... calar sekilas pun tak ada... So kalau kereta uncle tu kemek sebab kesan nadia reverse, of course lah kerete nadia pun kemek jugak... Nadia bukan bawa kerete 'besar', bukan bawak kereta batman, langgar tak kemek....Aduhhhh....Astaghfirullah....

Mula-mula rasa geram, tapi bila budak-budak yang ada kat situ tenangkan and bagi semangat, rasa lega sangat...Thanks ya siapa yang ada dekat tempat kejadian tu.... And on the way balik rumah, adik nadia pesan jangan diamkan saja lain kali... Kita tak salah, jadi tegakkan keadilan tu.... hohohooh dah memang macam tu, tak leh wat apa laaa...kan kan kan...

Bagi nadia yang penting, settle.... And syukur pada Allah tak melarat... Syukur pada Allah telah melindungi nadia... Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.... Lepas ni harus lebih berhati-hati... Juga pesanan nadia pada anda di luar sana ya.... sekian terima kaseh...



4 comments:

Sophie Al-yahya said...

nadia,secara undang2 kamu tak salah. org belakang yang salah.

Nadia arRumaisha said...

@ Sophie: yes dear.... betul tapi geram betul laaa....huhuhu

AYuNG said...

huhuhu...sama la kisah kita....smlm pun ayung kena cm tuh..tetiba jer ada keta kt bakang, padahal sblm tuh dh usha tgk xda pun....:(

Nadia arRumaisha said...

@ayung: haiiishhh kebetulan pulak kan ayung.... kne hati2 tau sbb perempuan, itu yg mudah dorang nak kenakan....