Friday, 17 December 2010

Saat Yang Berlalu

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT


Haisshhhh rasa sedih and sebak belum hilang lagi.. Hanya Allah yang tahu.. Okay, be positive be positive.. Setiap apa yang terjadi Allah telah tentukan.. dan setiap musibah itu terselit pengajarannya.. Moral atas apa yang berlaku, nadia akan lebih berhati-hati.. Maafkan nadia ya..

Okay, balek kerja tadi nadia terus pecut pergi ke bandar Kuantan, settlekan urusan pengeposan barang barang customer yang urgent.. Then, jumpa BFF nadia, Fyzah dari KF Glam... Sangat rindukannya.. Tadi pun jumpa sekejap saja, ambil kad kahwin dia untuk nadia edarkan pada kawan-kawan kolej kiteorang kat Kuantan ni.. Lepak-lepak sekejap di Coffee Street, then pergi cari kain untuk buat baju pengepit...eh eh eh pengepit pulak, PENGAPIT lah... Nadia selalu gunakan perkataan pengepit sebab kena berkepit dengan pengantin..hahahah.. Apapun, warna baju HITAM...Ohh selamat kerana sebelum ni nadia diberitahu baju pengepit warna pink lembut kegemaran nadia...Ohhh jangan lah baby pink kerana sudah tentu menampakkan kechubbyan daku..hohoho tidak.. Nanti hudooohhh gambor kahwin fyzah sebabkan pengepit yang dah sememangnya hudoh dan chubby...huhuhuh.. Then, tadi when decide warna hitam, hati ini sangatlah gembira...

Then, fyzah suggestkan nadia untuk buat dress.. Ambil contoh baju fyzah... Kalau nak tahu, dari dulu sampai sekarang, fyzah ni laa perunding imej nadia tapi nadia ni degil tak mo ikut..hihihi itu yang tak pandai nak bergaya seperti beliau... Nadia boleh share everythings dengan dia..nama lagi BFF kan... sama jugak seperti Mimie, itu bodyguard nadia tau...haa kau jangan main-main... Pernah tau seorang ex-Bf nadia kena sound pedas kaw kaw sampai bengkak hati mamat tu.. Padan muka kau, mentang mentang aku tak pandai nak lawan.. Nah ambik lawan kau...hihhii

ni contoh baju, dari tepi: credit from FB fyzah

Okay, back to design baju.. Fyzah suggestkan dress, then nadia decide untuk buat baju kurung moden tapi seakan dress seperti one of baju fyzah... Chantek tau, sangat berkenan... Then letak batu batu lip lap buat hiasan... Entah macammanalah agaknya nadia pakai...

Then, on the way balek, ada accident dekat Batu Hitam, yang menyebabkan jalan sesak... Rasa macam tak bergerak saja kereta ni.. Apapun, yang nadia nampak sebuah van saja...Terjenguk jenguk nadia mengintai celah celah kereta kot-kot ada kereta lain yang terbabit.. Ehhh tak ada pun... Then jalan jalan ke depan, ada motor besor 2 biji terbaring atas jalan... Sebuah motor nampak tenat, sebuah lagi cedera ringan.. Tepi-tepi jalan orang berkerumun..Nadia pasti mangsa accident ada kat situ lagi.. Kejadian tu baru sangat berlaku.. Allahuakbar..Apapun nadia doakan semuanya selamat..
sorry hp tak canggih, so gambor pun kureng sket
Dah nak sampai rumah, Ambulan datang dari arah bertentangan, nak pergi tempat accident tadi..Ujian Allah, untuk menguatkan lagi keimanan kita..Untuk menambah lagi ilmu kita tentang kehidupan... Allahuakbar.. Pesan nadia, hati-hati memandu terutamanya musim hujan sekarang ni, jalan licin.. Pesanan ni untuk nadia juga yang selalu memandu laju.. Nak berubah, tak nak pandu ikut hati... Insyaallah... Sekian terima kaseh...

6 comments:

woot-woot said...

woahahha..selamat kawen kepada kawan ! akak bile ni ? ke dah ? erk xD

haszuraidah ishak said...

dear, tanh churp2 tu apa yg tak paham..kalau akak tau, leh je akak bantu..

Jom skodeng :Mengenai CPC, CPM, BE & ME Nuffnang

Naniey said...

weee,,,seronok lau de bff..huhuh...nani tade bff pon..sb dah meninggal...sorang lg duk jauh,,,ntah bile leh jmp

Nadia arRumaisha said...

@woot-woot: akak tggu seru dear...ntah bila laa....ahahah takde org nak merisik...

Nadia arRumaisha said...

@ haszuraidah: thanks kak..saye nak cube jenguk2 dlu...paham2 kan ckit...

Nadia arRumaisha said...

@ Naniey: Alhamdulillah seronok sebab ader teman berkongsi...