Thursday, 23 December 2010

Tag: Jom Kenal Siapa Saya...

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT

Okay, siapa yang nak kenal nadia lah kan, siapa yang tak nak, tak apalah....sobs..sobs... Okay, nadia kena tag oleh Chu...Eh Chu ni muda remaja lagi weehhhhh... btw Chu, thanks a lot sebab tag sis ya... hahaha dah bertukar status sis sebab baru ku sedar, betapa tuanya diri ini....hohohoh..Okay jom tengok apa yang nadia kena tag...





1) APAKAH STATUS ANDA
Status masih single, belum ada perancangan berkahwin. Sekian terima kaseh....hhihihihi


2) CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA
Okay, nadia ni simple sangat orangnya.. Asal Kuantan and tinggal pun kat Kuantan...Apa lagi ya, okay nadia ni kategori friendly jugak la tapi kalau kurang ngam, nadia lebih banyak diam..Nadia seorang yang sangat lemah semangat.. kalau cerita scary-scary nadia tak kan jeling pun sebab nanti nadia akan semput.. kalau drive sorang-sorang waktu malam, nadia akan pasang CD Al-Quran kuat-kuat... And kalau gelap, nadia sangat lah takut..

3) CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA
Blog nadia ni lebih bercerita tentang kehidupan peribadi nadia lah cuma kadang-kadang ada certain-certain artikel tentang agama, motivasi.. Sebagai panduan untuk diri nadia sendiri and mereka-mereka yang sudi membaca.. Hurmm nadia pun tak retilah nak cerita lebih tentang blog ni sebab orang yang membaca sebenarnya lebih tahu apa kandungan yang ada di blog...

4) PANDANG TENTANG DUNIA BLOG
Okay, pandangan nadia tentang dunia blog ya...Okay ini cuma pandangan nadia lah kan... bagi nadia ianya satu kepuasan dan ianya salah satu nadia melepaskan tekanan sebab sangat menyeronokkan lebih-lebih lagi bila kita bertukar-tukar cerita dengan sahabat blog lain... Malah walaupun tak pernah jumpa tapi rasa sangat dekat di hati... Bila baca kisah sesetengah dari mereka, nadia lebih suka ambil pengajaran.. Bagi nadia, apa yang dilalui orang lain itu kadang-kadang sebagai panduan, peringatan untuk kita melangkah ke depan..

5) NASIHAT ANDA PADA RAKAN-RAKAN YANG BARU NAK BUAT BLOG
Oh nasihat...hahahaha siapakah diriku ini untuk memberi nasihat...hihihi btw bagi nadia lah kan...first sekali tetapkan dalam minda dan hati, apa tujuan sebenar kita berblogging.. Serius, jangan kerana wang.. Ye lah, sekarang kita tengok banyak blogggers hebat yang mampu meraih pendapatan sampingan dengan jayanya.. Sedikit sebanyak ianya mempengaruhi minda kita..Kita boleh jadikan ianya inspirasi namun jangan terlalu obses sebab bila earning kurang, kita akan jadi down..kurang keyakinan.. hurmmm...itu saja kot...hahaha panjang pulak kau...

6) NYATAKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT DIDALAM BLOG ANDA
Entah, tak ada yang unik pun....hihihi blog cikai jer, bukan best pun....huhuhuh

7) SAMPAI BILAKAH ANDA AKAN MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG
Sampai bila tu, tak pasti lah kan...Maybe selagi masih punya idea untuk menulis.. Impian tu rasa cukuplah nadia mampu menambah lebih ramai kawan dan mengeratkan silaturrahim... Yang penting, nadia harap apa yang nadia tulis dapat memberi manfaat kepada mereka yang membacanya..InsyaAllah


Oraite.. sudah habis menjawab soalan-soalan..Penat jugak memerah otak...hihihihi Okay, dengan ini nadia ingin tag mereka yang ada dalam bloglist nadia..... Nadia nak kenal mereka dengan lebih dekat...Sekian terima kaseh...

6 comments:

AYuNG said...

dh kenal nadia dh..:)
hihi

chuu said...

hihi., sis nadia., naik pangkat la :P

Redbloodsnow said...

RAJINNYERRRR NADIA JAWAP TAG. PSSTTT MATI² ZIE INGATKAN CHU MY FUTURE SIL TAW...HEHE

Nadia arRumaisha said...

@ Ayung: hihihhi kenal dlm blog tp luar blum lagi...hopefully ketemu kita satu hari nanti...

Nadia arRumaisha said...

@ Chuu: hai chu...hihihi itulah kalau beza umor setahun dua takpe gak bahasakan name tp chuu mude sangat2 lagi...baye adik sis tau....hihih

Nadia arRumaisha said...

@ Redbloodsnow: Biasa nadia tengok jugak tag macammana, kalo yg simple nadia buat la, lagipun yg ni just info tentang diri nadia...