Sunday, 13 February 2011

Janganlah Copy Sampai Macam Tu Sekali

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT



source: corbis.com


Okay, pertama sekali maafkan nadia ya
sekiranya entry ni buat siapa-siapa terasa

Tadi nadia check link referral dari dashboard nuffnang
then ada satu blog yang link ke blog nadia
Then bila nadia open blog tersebut
Yes dia ada copy artikel dari blog nadia


Sejujurnya,
nadia tidaklah marah
sebab kita berkongsi maklumat
juga ilmu untuk dimanfaatkan bersama yang lain


And nadia pun tak marah bila tiada backlink
to blog nadia..
Terpulanglah pada si pemilik blog
Biarlah kan..
Cuma yang menjadi kelakar bila
dia copy sebijik sebotol artikel nadia
dan lupa nak change kata pengganti diri


seperti yang anda tahu,
nadia gunakan nama NADIA
sebagai pengganti kepada saya @ aku @ i @ sebagainya


Then, pemilik blog tidak menukarkan
kata ganti nama tersebut
yang mana pemiliknya adalah seorang lelaki
dan namanya menjadi NADIA..
hihihih


so apa kata anda?
Terpulanglah nak bagi pendapat apapun..
Cuma nasihat nadia lah..
Oh maaf nadia tak layak beri nasihat..
Ok bagi nadia, berilah rujukan artikel tu anda ambil dari mana
Tak susah kan..
Walaupun  ada sesetengah artikel tersebut nadia petik dari
buku-buku kegemaran nadia
tapi semuanya perlu dikaji, diolah dan bukan hanya
tertumpu pada satu bahan rujukan..
seperti anda buat assignment jugak..


So fikir-fikirkan lah...
Sekian terima kaseh..



15 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

sy sgt tidak mgemari copy cat.klaka btl la.nk copy takkesah.mintx permission.tp kes awk ni macam klaka je..miahahaha

♥♥LiSsA♥♥ said...

alahai.. sape lah leaki yg bernama nadia tu kan? hee

SyUhAdA said...

sape la tu?
tringin nak tau..~

zati embong said...

huhu..suke sgt kot dia dgn entry nadia..hihi O.o xpun,dia ingt nadia 2 part of entry tu.hihi

Seksi Bani said...

haha.. ada juga org mcm tu..
mungkin dia minat sgt kat nadia ni.. hehe...

Ina said...

la..kesiannya dia..main cilok pun biar berpada la kan...pandai-pandai la bagi kredit..
http://inanazir.blogspot.com

tomato said...

hahahahah ! lawak2 ! nampak sangat bukan pro copy cat .. kikiki

Piasara said...

awat nadia tak link kan ke blog tersebut..leh kami pakat2 baca dan nk tau jg tujuan dia buat cam tu..

Liz said...

adoiiii sungguh sadis tul la yg paling best lupa tuka nama ahhaha kantoi

Zyash said...

hahahahaha, sape la 2 kan lelaki yg bernama NADIA..kasi la link dia ngan link yg dicopy 2..hehe...
HEARTBEAT

HEARTBEAT Tambah Pendapatan Selain Nuffnang

INCOME HEARTBEAT SETELAH 2 HARI

norsharmila said...

hee..kot ye pn org tu. backlink la ckit. sebut nama blog ke..alahai...

mamawana said...

Tak ada idea just copy. Tak tahu nak tulis...takyah tulis...eeewww malunya

padin said...

ahah tak patut... ubah la sikit kalau ye pon nak amik artikel org lain kan,

shahjiehan said...

hahahahaha...lawak3

Sophie Al-yahya said...

oh.haha..terasa nak gelak baca entry ni.

nak copy pun kena lah pofesional..ye x.. =)