Wednesday, 23 March 2011

Apa Guna Kaunter Aduan (Update)

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT



Hai semua,
Semoga sentiasa di dalam rahmat dan
keberkatan Allah Taala...



Okay, entry ni bukan bertujuan untuk
menghentam sesiapa.. Sekadar meluah
rasa kecewa yang ada dalam hati..

credit: corbis.com

Untuk pengetahuan mereka yang membaca,
post kali ini nadia gunakan modem hanphone 
Nokia E5 ni untuk dapatkan connection..
So, sekejap-sekejap akan putus..
Then harus connect semula...

E5 Connection

Dan untuk pengetahuan anda juga, streamyx
di office nadia malah talian telefon masih lagi tidak
boleh digunakan sejak Aidilfitri tahun lalu...
Oh maaf, streamyx masih boleh digunakan tapi
putus-putus.... Dan nadia sendiri telahpun membuat aduan
ke pejabat TM, begitu juga dengan seorang rakan
sepejabat merangkap anak bos... Dah beberapa kali
beliau call TM dan pergi sendiri ke pejabat untuk membuat aduan
mengenai talian di pejabat kami... 


Tapi still juga tidak ada perubahan..
Malah sewaktu nadia buat aduan kali yang keberapa entah
pada 16 March lalu, kata officer di situ, aduan yang dibuat
oleh anak bos nadia pada 21 Februari pun masih pending..
Apa cerita ya..
Sewa bagi talian tetap kami bayar setiap bulan tanpa skip atau terlewat..
Tapi talian masih lagi tak dapat digunakan...


Malah, nadia dah beberapa kali dimarahi customer kerana
telefon tak dapat... Entahlah... sangat kecewa dengan
perkhidmatan ini... Sangat kecewa..
Mentang-mentang company nadia tak besar mana
tapi kenalah adil...


Apapun, harap sangat mereka take serious pada
aduan nadia baru-baru ini.... Letih dah menjawab dengan 
customer dan letih juga menggunakan broadband
yang sangat perlahan ni...


So, anda pernah kena macam ni tak, if ada apa yang anda
lakukan and if ada nasihat atau jalan keluar bagi nadia..
Sila sharekan pendapat ya...






5 comments:

chuu said...

sedih kan bende2 mcm ni.,
orng lain fikir nak untung je., tapi keje kne la jalan jugak., klu x, x berbaloi la bayar tiap bulan =,="

Soleh said...

Salaam. Dial 100 pastu suruh orang TM tu buat report.
Percuma E-buku

zati embong said...

buat adua pd pihak atasan lagi xleh ke nadia?huhu..dah asyik adua org yg sama xde tindakan je.mcm x serius plak.

Kanda Sasa said...

salam. just nk kongsi sket. ade la br2 ni tm call ckp yg i ade bill tertunggak. yg i peliknye, i x prnh apply pn ape2 pakej or fix line dr tm. xd terime call yg menyatekn i ade apply fix line ni. spatutnyer, sblm nk approve sesuatu, kne dpt pengesahan dr empunya name.
she claim that i apply thn 2007, n terminate thn 2008.
tp i x prnh terime bill dr tm pn, n tempoh dr 2008 ke 2011, sgt panjang tu.
n then i buat la complain, report polis. x lme pas 2, call i blk, suh i check kot2 ade family i yg apply ats nme i, i pn ckp la xd, mmg kt umah i pn x psg phone. pas 2 die push2 gak, ckp mcm2, n then bile i tnye "mcm mne u bleh approve third party nyer permohonan sdgkn xd approval drpd sy, xd sain dr sy??" terdiam gak minah 2 n then die end kn conversation 2...
n now i dpt surat yg menyatekn aduan i x diterima... tp soalan i smpai skang die x jwb2 lg..
so dr sni,boleh tgk yg derang ni x consisten wat kerje, kejar untung, push suh byr... n also thats mean, everyone can apply ats nme org len..(klu di ambil ayat dr conversation dgn die..
i pn x tau la nk ckp pe pn, i pn dh mls nk pk pa pe,htr surat pn ayat menipu mcm bdk skolah,salinan bill pn mcm kdai mamak, so i pk i just ignore it.

Kanda Sasa said...

salam. just nk kongsi sket. ade la br2 ni tm call ckp yg i ade bill tertunggak. yg i peliknye, i x prnh apply pn ape2 pakej or fix line dr tm. xd terime call yg menyatekn i ade apply fix line ni. spatutnyer, sblm nk approve sesuatu, kne dpt pengesahan dr empunya name.
she claim that i apply thn 2007, n terminate thn 2008.
tp i x prnh terime bill dr tm pn, n tempoh dr 2008 ke 2011, sgt panjang tu.
n then i buat la complain, report polis. x lme pas 2, call i blk, suh i check kot2 ade family i yg apply ats nme i, i pn ckp la xd, mmg kt umah i pn x psg phone. pas 2 die push2 gak, ckp mcm2, n then bile i tnye "mcm mne u bleh approve third party nyer permohonan sdgkn xd approval drpd sy, xd sain dr sy??" terdiam gak minah 2 n then die end kn conversation 2...
n now i dpt surat yg menyatekn aduan i x diterima... tp soalan i smpai skang die x jwb2 lg..
so dr sni,boleh tgk yg derang ni x consisten wat kerje, kejar untung, push suh byr... n also thats mean, everyone can apply ats nme org len..(klu di ambil ayat dr conversation dgn die..
i pn x tau la nk ckp pe pn, i pn dh mls nk pk pa pe,htr surat pn ayat menipu mcm bdk skolah,salinan bill pn mcm kdai mamak, so i pk i just ignore it.