Thursday, 28 April 2011

Kagum Dengan Ketabahannya

Siapa kata orang yang kita lihat sentiasa ceria
itu tidak dirundung oleh masalah..
Siapa kata?
Saya tak kata eh sebab saya percaya setiap
manusia itu Allah berikan ujian yang berbeza...
Terpulang bagaimana cara untuk menghadapi
apa yang telah ditentukan oleh Allah Yang Maha Agung..


Dan dibalik topik saya saya utarakan ini,
sebenarnya saya terpanggil untuk menulis tentang
seorang wanita yang saya kagum dengan ketabahan beliau..
Wanita yang tersebut ialah Ami Schaheera...
Semalam saya terbaca kisahnya di majalah kegemaran saya
iaitu RAPI... Sukar untuk percaya dengan apa
yang dia lalui tapi itulah hakikatnya...
Disebalik senyuman dia, tersembunyi segalanya...
Semoga Allah memberkatinya dan memberi kebahagiaan
yang berkekalan untuk Ami dan keluarga..

Mizz Nina yang wow

ini cerita Ami

Sebelum ni saya selalu juga intai blog Ami..
Saya dapat link blog Ami pun dari blog Adriani..
Suka nadia melihat cara mereka mengetengahkan fesyen
bagi wanita bertudung...
And seperkara yang saya lihat pada mereka,
keyakinan mereka...
Walau apapun orang mengata atau memandang remeh,
mereka tetap yakin dengan pendirian dan apa yang mereka
lakukan..Apa yang saya simpulkan, sayangi diri kita
sendiri seadanya dan yakinlah dengan yang kita inginkan..
Usahakan dan selalu berdoa pada Allah Yang Maha Mendengar..

love this style

suka mereka berdua

Nota: Kalau nak tahu lebih, boleh lah beli RAPI terbaru ya

9 comments:

Ardini Humaira said...

:) kita juga perlu tabah... chaiyok!

y u y u Z u l a i k h a said...

ehhh... macam saye kenal dia..... atau seiras?? :(

Rozita said...

akak lama dah tak baca majalah ni dik... tak ingat dah last beli bila...

~~~Luv Harraz~~~ said...

salam nadia.... rabiatul ni bloger baru ... budak baru nak belaja pasal blog...hehehehe

syieda said...

syieda nk bfesyen akk.. but xyakin..mcm ne nk ykinkn diri sndiri ^_^

zuwaidah said...

hi nadia..thanks for visiting blog kak zu.

zati embong said...

skrg ramai yg ada blog kan nadia.lagi senang meluahkan dan bercerita di blog O.o

[sutera kasih] said...

org yg sbr pasti rasa kemanisannya kelak :)

khairul said...

jemput singgah blog sy yg x ensem ni.http://gilamodified.blogspot.com