Wednesday, 11 May 2011

Bila Rajin Balas Comment Dan Kunjungan

Last day saya dengan senang hati telah berjaya
membalas komen serta kunjungan dari sahabat-
sahabat yang pernah dan selalu bertamu di blog
saya yang serba kekurangan ini.. Sebelum neh saya
memang tak sempat waktu, cuma beberapa
kerat saja yang berjaya saya kunjung.. Tapi
sekarang ni saya dah cuba untuk membahagikan
masa-masa yang ada supaya saya tidak kehilangan
sahabat-sahabat blog saya yang selalu memberi
kata semangat supaya saya bangun menghadapi
segala ujian hidup ini.... So semalam kira banyak
jugalah blog yang sempat saya kunjungi....
Lihat saja carta di bawah tu... Sebelum neh mendatar
saja...Tak adanya nak mencanak naik seperti itu..

Yang tinggi-tinggi tu masa tengah asyik jadi stalker


Sekarang saya cuba untuk biasakan diri dengan
entry autopublish seperti yang selalu dilakukan
oleh blogger tegar.. Ini bukan bermaksud saya neh
seorang blogger tegar, tidak sama sekali cuma 
sekurang-kurangnya blog ini terisi... So waktu malam
selepas saya balas komen dan ambil order dari
customer, saya akan update entry... Sebolehnya
saya cuba juga update walaupun cuma satu saja..
Then, sebelah siang, memandangkan waktu kerja
saya sangat fleksibel, so tak adalah menjadi masalah
untuk saya balas komen dan kunjungan.. Janji
bila ada customer yang walk-in, saya serve dulu..
Itu yang penting, berblogging, facebooking waktu
kerja tak ada masalah sekiranya ia tidak mengganggu
kerja-kerja kita, dan segala paperwork tidaklah
tertangguh dek kerana laman sosial....Bukan apa,
nanti keberkatan pada gaji yang kita dapat tuh tiada..
So, sama-sama kita jadi blogger cemerlang dan
pekerja yang cemerlang....

24 comments:

rara pinkmafia said...

betul tu.bile rajin BW.n update blog kite mst ada org dtg =)

sarah mohamad said...

berbalas komen dekat sini jugak :)

LindaRahim said...

sokong rara...rara pun rajin singgah n berkomen komen di blog sy...bila sy x update belog...org pertama yg sy ingat adalah rara..."mesti rara dtg belog pagi ni...x seronok kalau masih entri smlm"...

nadia ar-rumaisha said...

Rara: thanks tau dear....

nadia ar-rumaisha said...

Sarah: Thanks kak...

nadia ar-rumaisha said...

LindaRahim: yes, rara juga selalu komen di blog saya...Dia memang sentiasa memberi sokongan pada blogger lain...

Nana said...

teruskan amalan membalas komen
mmg org akan suka msk blog kita
bila kita selalu balas komen diorang

MIMIE AIZA said...

kene selalu update kan

aliarosli said...

hahhaha, betul uh

seimbang kan gak, kerja ngan blogging

nadia ar-rumaisha said...

Nana: Terima kaseh...insyaAllah akan selalu saya ingat pesanan itu..

nadia ar-rumaisha said...

mimie aiza: yes dear, memang kne selalu update..

nadia ar-rumaisha said...

aliarosli: yes, itu yg paling penting sbb keberkatan bermula di situ...

♥MiZz-siHa♥ said...

jom ke blog kite...hehehe..
btl tu,klau rjin BW n komen mmg naik traffic kan

nadia ar-rumaisha said...

Mizzsiha: thanks..akan saye terjah sekarang ya

zuwaidah said...

rajin2 la dtg blog kak zu, seboleh mungkin kak zu singgah blog kawan2 yg lain. insyallah kalau tak bizi

nadia ar-rumaisha said...

zuwaidah: hihihi baru saja jadi stalker kat blog kak zue...hihihi

Cik Nana Serindit said...

hiii awkk.. nama kita sama.... terima kasih sudi lawat blog kitaaa.... ^__^ keep in touch ehhh.. hhehee

Mama Gee said...

eh blog nadia pun mama selalu masuk le...

tp kadang2 baca je tak komen...lupa nk tulis..jgn maree yaa..heeeee

Norizyana said...

follow awk..btol la, kite kna rajin melawat blogger len kn....;)

josrevalution said...

salam.. mmg wajip update blog.. lau le setiap ari.. hehe.. appn i follow u.. follow me back yer tuan blgo..
20 top lagu english masa kini part 2

[sutera kasih] said...

bersama2lah kita berusaha menjadi blogger cemerlang gemilang dan terbilang hihi

Cik Mira said...

yuppp membalas kunjungan blogger akn dapat naik an trafik dan mengeratkan silatulrahim :D

ieda said...

skrg nie dik akak dah jarang kat FB .. lebih banyak masa dengan blog .. dah eddicted sebenarnya :)

Myra Jay said...

Betul tu, berkat rajin BW, UV kita pn akan naik :)

Myra pun dalam proses mmbalas kunjungan kgkawan lepas bercuti 3hari dari berblog :)