Friday, 20 May 2011

Day 10: 10 Final Words

Alhamdulillah hari neh hari last untuk entry Cabaran 10 atau 
tentang 10 perkara... Semalam lagi saya fikir untuk taip entry
neh tapi perasaan untuk menaip tuh tak ada langsung... Ditambah
pula duk fikir, apa yang nak saya ceritakan.. Idea yang telah
hilang... Begitulah kiranya.... Sebenarnya saya sendiri tak pasti
apalah 10 perkataan terakhir neh... Baru-baru neh sahabat blog
saya Firdnuejue pun ada tanya saya..Apa sebenarnya 10 yang
terakhir neh... Cuma apa yang saya fikirkan ketika neh, biarlah
10 perkataan akhir neh berunsur pesanan untuk diri saya sendiri..
Ye lah, most of cabaran 10 neh adalah tentang diri kita sendiri...
So jom kita baca apa pesanan saya untuk diri saya sendiri ya...
Mungkin juga boleh jadi pesanan untuk diri anda jugak kan....
Mana tahu......


....................................................................................................................
1. Jadilah diri sendiri
2. Jangan cepat mengalah
3. Jangan suka merajuk
4. Jadilah wanita yang hebat
5. Ingat, segalanya datang dari Allah
6. Jangan bersedih kerana Allah selalu bersamamu
7. Hidup untuk hari yang mendatang, bukan hari yang telah berlalu..
8. Senyumlah selalu walau dugaan datang bertimpa
9. Bersabarlah kerana inilah tunjang menjadi orang yang kuat..
10. Berbahagialah dengan segala nikmat Allah SWT
....................................................................................................................

Okay, done untuk cabaran 10.. yang berminat untuk sertai cabaran 10
neh...Boleh klik banner Cabaran 10 di side bar tuh... Bukan apa, sekurangnya,
tidaklah kita ketandusan idea untuk update... And yang penting, boleh
kita lebih mengenali sesama blogger...Tak salah kan....

8 comments:

AYuNG said...

setuju dengan 10words nadia suma nih..:)

Daniela said...

suka yg no.10 =)

Firdnurjue said...

weeeeeeeeeeeee....hehehehe..agree2..kih3

nORmAL said...

saya sokong akak... nanti adik pun nak masuk jugak la... cube yang terbaik... yes..

zuwaidah said...

syukur alhamdulillah

zati embong said...

dugaan tetibe datang.harus kuat.

terasa semua kata2 2 untuk jat je tau

O.o

[sutera kasih] said...

nice 10 final words :)

Ardini Humaira said...

Alhamdulillah Allah sentiasa bersama kita
:)