Tuesday, 10 May 2011

Its Now Day 5: Time To Wishes

Okay, dah masuk hari kelima laaa... Sekejap saja kan...Tak sangka..
So, untuk hari kelima ni adalah tentang impian, harapan, cita-cita,
angan-angan dan segala perkataan yang sewaktu dengannya...
Hurm, inilah dia angan-angan mat jenin saya ya... jangan gelak..
Apapun, hopefully oneday, it will become a reality...InsyaAllah..


...................................................................................................................
1. Hope my family akan teguh, gembira dan selalu kuat dalam
menghadapi ujian dari Allah Taala...

2. Saya nak besarkan bisnes, which mean saya nak ada butik
sendiri... Herbs and Fashion boutique... Kira macam 2 in 1 laa..
sekarang saya sedang berusaha ke arah itu, ikut step-step
yang telah saya draw...Doakan saya ya...

3. Get married, siapa tak nak kahwin kan... Menyempurnakan
sebahagian dari tuntutan agama..Semoga cepat saya
ditemukan dengan jodoh yang baik, memahami diri saya,
menerima saya seadanya dan beriman pada Allah...

4. Ada rumah sendiri yang halamannya luas... Senang kot
untuk saya tanam bunga ros banyak-banyak.... hahahhaha..
Weh memang impian saya tu nak ada taman sendiri....

5. Settle segala hutang piutang, hutang kereta, hutang
belajar dan segala macam jenis hutang.... Nak hidup dengan
tenang, hirup udara dengan tenang tanpa kepala neh
fikirkan tentang hutang...

6. Jadi hamba Allah yang istiqamah dalam segalanya... 
Saya selalu berharap saya mampu menjadi seorang wanita 
yang sabar dan kuat, terutamanya dalam menghadapi ujian Allah... 

7. Pergi haji ke baitullah... Setiap dari umat Islam mesti
menyimpan hasrat walaupun kecil tapi tetap kan ada niat
untuk mengerjakan haji...InsyaAllah semoga Allah
mempermudahkan urusan kita semua....Amin....

8. Saya nak sekali buat reunion besar-besar dengan geng-geng
sekolah menengah dulu.... Memori bersama mereka sangat indah..

9. Makeover si Jaguh Hitam tu... Macam Overhaulin tuh...
hihihiih angan-angan saja kau...Apapun now sedang usaha
sikit-sikit make-up kereta saya, yang basic-basic saja dulu..

10. Saya nak buat hari keluarga besar-besar dengan semua
ahli keluarga saya macam selalu kami buat masa saya kecik-
kecik dulu.... Berkelah tepi pantai, maen bola tampar dan
bermacam-macam lagi... InsyaAllah...pasti boleh..
...................................................................................................................

Dah cukup 10 semuanya... Semoga impian dan harapan saya neh
akan menjadi kenyataan.. Yang penting, usaha bersungguh dan
sentiasa berdoa pada Allah Taala... Allah Maha Mendengar



9 comments:

zati embong said...

semoga impian nadia jd kenyataan.amin O.o

Firdnurjue said...

yunk..INSYAALLAH...sama-samalah kita berusaha mengejar cita-cita...weeeeeeeeee..:-)

Nour Akmal said...

moga segalanya menjadi kenyataan..=)

aDieyZa said...

hope segala impian Nadia akan tercapai.. semoga Allah permudahkan urusan Nadia yer.. berusaha, berdoa & bertawakal.. insyaAllah Nadia akan temui apa yg Nadia inginkan..

Muhamad Daleel Mohd Idros said...

nice blog..follow my blog k...

ieda said...

insyaallahhh dikk .. aminnn :)

[sutera kasih] said...

saya pernah buat entri yg day ke day ni, tapi xsampai 10 hari saya buat hehe..

semoga apa yg diimpikan, tercapai..aminnnn

damha said...

good luck for you....

nadia ar-rumaisha said...

Thank you so much semua yang komen kat sini memberi semangat.... Amin, thanks juga atas doanya ya... Semoga Allah makbulkan segalanya...Amin Ya Rabbal 'Alamin