Tuesday, 31 May 2011

Kami Seperti Kembarkah?


Tengok gambar saya and adik ke-2 saya, Malia...
Adakah kami seperti kembar? Lain kan kan kan...
Actually, last day saya ke pasar malam kawasan Beserah, Kuantan..
And kalau nak tahu saya sangat suka beli air di satu gerai akak neh..
Nama apa ntah gerai dia, yang pasti banner dia warna kuning...
Air buah-buahan dia memang best, pure tak macam sesetengah
campur dengan perasa tambahan... Siapa yang duk kuantan,
cube lah try beli... Kalau hari Isnin dekat Beserah, hari Sabtu di
Jalan Gambut, dekat dengan Shahzan Inn.. Hari Ahad pula
dekat Taman Gelora... hah, saya siap bagi jadual kat mana akak
neh berniaga...Nak nyer saya suruh korang rasa..

Actually, saya and adik memang peminat setia air buahan akak neh..
Sampai akak neh and suami dah kenal tapi kan kan kan... Akak
neh sebenarnya ingat saya neh adalah malia sebab malia lagi setia
membeli di gerai akak neh... Taman gelora, Jalan Gambut, semua dia
pergi semata mencari gerai akak neh...

So last day, waktu beli juadah untuk berbuka, singgahlah saya ke
gerai akak air neh... Sembang punya sembang, saya dah agak dia
ingat saya malia... Apapun biarkan sajalah....lagipun saya nak cepat..
Sebenarnya bukan sekali terjadi macam ini... Sebelum neh, pakcik
teksi and bas area rumah kitaorang pun tertukar...

Part paling kelakar bila ada seorang pakcik teksi yang selalu ambil
kitaorang dulu, masa tu saya belum boleh drive sendiri, dalam tahun
2008 masa tuh.. malia pergi kerja pagi, dalam jam 7 lebih dengan
pakcik teksi tuh.. Kemudian dalam jam 8.30 pula, dia pusing kawasan
rumah kami tengok saya pula tercegat... Dalam teksi, pakcik tu tanya
bukan ke pagi tadi pakcik dah ambik awak, pakai baju kerja... Ni pakai
baju kurung pulak... hahahah tergelak aku wehhhh...Lepas terangkan
segala, baru pakcik tu faham...

Balik cerita pada adik, dia pun banyak kali kena macam tuh, orang selalu
salah faham ingat dia adalah saya.... Bila lihat dalam cermin, lain gila kot
muka kami... Memang sama-sama chubby tapi adik saya tak cukup tinggi..
Saya 162cm, dia dalam 158cm saja.... mata dia sepet weh, mata saya mulat
sikit... sikit saja laaa... bibir dia nipis, bibir saya alaa ning baizura...
tapi iyalah, adik beradik... acuan sama, iras tuh memang la ada tapi kalau
sampai tertukar, memang sangat pelik....betul tak?
So, korang tengok macammana.... tak sama kan kan kan......
cuba tengok sekali lagi....

the kakak

the adik


13 comments:

bunga said...

nampak lebih kurang..lau sekali tengok mmg nampak sama..

Syuk Ry said...

wah mcm kebar ni.. :D
film review : KungFu Panda 2

AYuNG said...

hehe...ada sikit pesamaan..:) tp, xnmpak mcm kembar...

tinggi jugak nadia yer..163cm, ayung 165..hehe..:)

[sutera kasih] said...

aahh lahh..seiraslah muka the kakak & the adik hehe dua2 comel..

Lissa said...

akak cm nmpk mude skit lah.hee

btw, dua2 comeiii!!:)

Lissa said...

akak cm nmpk mude skit lah.hee

btw, dua2 comeiii!!:)

Lissa said...

akak cm nmpk mude skit lah.hee

btw, dua2 comeiii!!:)

Firdnurjue said...

memangla tak sama yunk..tpi iras tu wajibla ado..kato adik beradik kan..ahaks!!!

nORmAL said...

Sebenarnya agak sama jugak la dari mata walaupun akak nampak bulat tapi tetak sama suma adik akak agak sepet sedikit... dan menyebabkan sama bahagian kening akak sama dengan adik... dan senang cerita suma sama bezanya adik akak pipinya agak kurus dan akak pipinya agak tembam sedikit.. sekian penyelidikan wajah yang saya selidik hehe...

ღ p!nk veLvet ღ said...

ha'ah lah...very the same!
tapi muke kakak nampak lg mude laks drpd adek, hehe~

♥MiZz-siHa♥ said...

tang snyum tu ade same la...hehe

Aida Azryn said...

muka nak sama lah! hehe. :)

Mama Gee said...

dah namanyaa adik beradik...irasnyaaa tetap samaa...
tp yg pasti dua2 manissss :)