Wednesday, 18 May 2011

Saya Sudah Jatuh Cinta

Serius, dah berhari-hari saya duk angau tau... Memang
hati neh asyik teringat-teringat dan terus teringat....
Tapi dalam masa yang sama, saya dalam dilema samada
untuk teruskan hasrat saya atau sekadar angan dipinggiran..
huhuhuhu sedihnya.. Saya harap ianya menjadi kenyataan..
Dah tak larat dengan angau neh.... Memang seksa tau..
Tapi saya betul-betul dilema dengan apa yang saya sudah
ada sekarang neh... Kawan-kawan sekalian alam, sila lah
berikan pendapat anda... Amat saya butuhkan pada saat ini..
Cehh hal kecil seperti ini pun nak tanya pendapat orang kan,
tak pandai nak berdikari langsung ko neh nadia...huhuhuhu



Sesungguhnya, baru-baru ini adek lelaki saya, budak korean
style tuh telahpun membeli Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro..
Lalu dengan penuh keterujaan, beliau telah dengan sengajanya
menunjuk-nunjuk depan saya selaku kakak sulong beliau..
Dengan muka bangganya beliau membuatkan hati saya neh
meronta-ronta seperti ikan yang terkena mata kail minta
dilepaskan... Umpama begitulah saya hendaknya... Sangat-sangat
cemburu... Lebih-lebih lagi apabila beliau dengan tidak kasihannya
telah menunjukkan kehebatan camera hanphone beliau,
betapa jelasnya gambar yang di captured sedangkan jika dibanding
sama saja dengan Nokia E5 saya iaitu 5.0 Mega Pixel tetapi kenapa?
Why? gambar dari handphone saya tidaklah jelas seperti dari
handphone beliau... Sangat saya cemburu.......


Dengan penuh 'kejahatan', beliau telah berkali-kali membuat
saya cemburu, dengan ditambah pula dengan ayat-ayat power
dari beliau, suruh saya tukar kembali kepada Sony Ericsson kerana
sebelum ini saya adalah pengguna Sony Ericsson.... Jadi sekarang
saya berbelah bagi, ikutkan hati memang saya nak tukar kepada
Xperia X10 tuh, dan ikutkan keperluan juga memang saya patut
tukar kepada Xperia X10 kerana saya memerlukan hanphone yang
mempunyai camera yang dapat menjana gambar berkualiti berikutan
sikap saya yang tidak suka membeli digital camera... Susah benor
nak bawak handphone lagi, camera lagi... So better 4 in 1 terus...
Dapat call & sms, dapat dengar lagu best, dapat saya update
perkembangan melalui internet dan last dapat saya bergambar
dengan penuh riang......So sekarang rasanya saya ingin let go
Nokia E5 kesayangan saya neh.....


Gambar kat atas neh adalah gambar yang sempat saya captured
dari Xperia X10, semalam saya pinjam dari adik korea saya untuk
ambil gambar produk-produk kamiherba..... Sedihnya E5 saya tak
mampu untuk buat sedemikian... Sharp dan cantek seperti itu.......
Why? huhuhuhuuh Why E5? Why..... Apapun saya memang tak
suka pakai 2 number, sebab tak terkejar saya sampai 2 number....
huhuhuhu saya memang dan hanya akan pakai 1 number saya...
Personal dan business hanyalah pada satu number phone saja... dan
itu tidak sedikitpun membebankan saya atau menganggu personal
life saya...... So dah panjang berceloteh tentang saya yang sedang
jatuh cinta neh.... Sekian terima kaseh.....

9 comments:

Lin Azlina said...

nadia..lin pun cemburu bila tgk org len pakai smartphone...nk pakai jugak...hehe

zuwaidah said...

senang je, kalau ada duit beli je then yg lama trade in..senang kannnnnn

Firdnurjue said...

tuko jeakla yunk..lawo plok tepon tu..huwaaaaaaaaaaaaa...adoiiii sony mmg lawalah yunk gambar dia..huk3

MIMIE AIZA said...

sekarang ni jeles jugak... waaaa nak jugak sony experia

Pembawa_Wacana said...

Beli jer Galaxy Tab...hehehe

Ardini Humaira said...

dni tumpang jatih cinta skali la. hehe

bunga said...

bunag masih mencari cinta..agaga..

AYuNG said...

X10 mmg smart tapi rasa nya cam kecik jer..hehe, kelebihan X10...ia adalah android phone..menggunakan applikasi yg serupa macam iPhone..:)

zati embong said...

ha nadia,bolehlah beli kalau cmtu.xpe membeli asalkan bnda 2 keperluan untuk kita.hihi