Thursday, 16 June 2011

Gangguan Seksual


Pernah sewaktu habis SPM, nadia kerja part time di sebuah
pasaraya.. Tiap-tiap hari ada seorang pakcik neh datang beli barang,
tiap-tiap kali itu juga, dia akan cuba melakukan hal yang tidak menyenangkan
kepada kawan nadia seperti buat-buat tergesel badan sedangkan banyak
lagi laluan lain.. Dan setiap kali itu juga, pasti kawan nadia mengadu..
Dan ada satu kali tu, depan mata nadia sendiri.. Masa tu, nadia lihat
muka kawan dah lain macam..Waktu itu juga, nadia herdik pakcik tuh,
nadia cakap, "tak sedar diri betul, rumah dah kata pergi, kubur dah kata mari.."
Sejak hari tu, kalau dia datang pun, dia akan guna laluan lain,
tidak dicelah-celah kami... Bukan niat nak kurang ajar tapi dah melampau
sangat.. Takkan tiap-tiap hari tak sengaja tergesel badan pada perempuan..
Itu dah gatal namanya...


Part yang kedua ketika nadia belajar dulu.. Waktu pulang dari kuliah,
nadia akan naik bus... Ada satu hari, bus sangat padat..Memang macam
ikan sardin woooo...Alhamdulillah nadia dapat tempat duduk tapi
bukan tepi tingkap... Then, ada seorang lelaki neh, usia hampir 40 an..
Asyik himpitkan diri dia dengan nadia yang tengah duduk... Nasib
baik kakak sebelah nadia faham, dia alihkan sedikit kedudukan dia,
supaya nadia jauh dari lelaki itu.. Tapi semakin kita jauhkan, semakin
dia nak himpitkan..Last, nadia guna siku, hentak dia sikit... Pastu
pandang mata dia, jeling macam nak terbalik.. Then dia beralih ke depan sikit..
Hampir dengan sekumpulan budak perempuan, dalam baya nadia juga..
Tiba-tiba, salah seorang budak perempuan tu sound dalam bus,
memang kuat gila, siapa duk belakang pun boleh dengar...
Nak tahu dia sound apa..."Wei, tak sangka dalam bus neh ada orang
gila seks.. Tak malu duk gesel bendalah dia pada perempuan"
Budak perempuan tu sound bagi pihak kawan dia.. Rupanya kawan dia
terkena dengan lelaki tadi... After kena sound tuh, terus lelaki tadi tekan
loceng and turun dari bus...Malu gamaknya....

Haihhhh apa nak jadi...Nak jawab pe pun tak tahu... Apapun, korang yang
naik kenderaan awam and yang kerja dengan public, berhati-hati..
If ada gangguan-gangguan seperti ini, cepat-cepat bagitau pada bahagian
atasan.. And if dalam kenderaan awam, seeloknya kita bersama orang yang
kita kenali dan cuba jauhi dari orang-orang sebegini...
Moga Allah lindungi kita dari keburukan dan kejahatan makhluk...Amin...


9 comments:

HAFIZAL said...

teruk perangai tu...agak dah tak ada akal dan tak dapat mengawal akal..

mizzkechique said...

penah kn himpit dgn lelaki indon... amik kesempatan ms tgh sesak giler dlm komuter...last2 pijak kaki mamat tu sepuas ati..

liyana said...

wooo betul2.. gangguan seksual kt mane2 je..

penah kena sekali dlm bas,ade lelaki kt blkg, bas mmg mcm tin sardin la, padat giler, ade ke die pegi geselkan die punye bendalah tu kt blkg kite, mmg rase nk hempuk je dgn handbag, menjeling mcm nk terkeluar bijik mate, rase nk siku je, xtau la die sengaja ke x, pergh pjg lak komen ni, ahaks

Atiqah Wadiah said...

padan muka kena sound secara terang2an..tau pon malu..duk gesel2,x malu plak..sy mmg geram ngn laki gila seks ni kak..emo jap..grrrr!!!!

sumaiyah mokhtar said...

ishhhhhh ape lah! nasib baik you tk kena sis, menakotkan betul kan? so sis you kena lebih garang lepas ni, hehehe :)

GadiS said...

kadangkadang terkena jugak,selalu nye dalam train lah.fuhh!!padat mampat.nak sound mulut tak terkeluar,pergi tempat len sambil tolak ganas badan die.bengaaannnnggg...terus wat muke kerek.badan kalo wangi takpe jugak..baaccciiinnnn....

nanakimie said...

huhu..sis hati2 yer...sebab tu nana takut naek bas n lrt sorang2...sangat2 xberani..

alinac lover said...

yong pernah kena ms trun ekskalator..gatal ah lelaki india dok gesel2..kuang ajar giler

Ardini Humaira said...

tu la naik kenderaan awam memang terdedah dengan benda cemni. dni penah kena dalam bas dulu. terus aaa sepak seketoi padan muka haha