Sunday, 10 July 2011

Kerana Itu Allah Ciptakan Silaturrahim

Alhamdulillah, sudah hari Ahad... Selamat berhujung minggu
kepada semua.. Alhamdulillah syukur pada Allah Taala dengan
limpahan rahmat, kesihatan yang diberikannya... Alhamdulillah..
Telinga nadia yang bernanah semakin membaik, kaki nadia yang
bengkak pun sudah sembuh sepenuhnya beberapa hari lalu...
Syukur Alhamdulillah, tidak terhingga nikmat yang Allah berikan..



Alhamdulillah juga rasa yang terbeban di hati nadia ni pun 
semakin kurang.. Sebelum ni nadia pendamkan seorang diri...
Bagi nadia lebih baik simpan seorang diri rasa gundah di hati
kerana mungkin itu lebih baek tapi ternyata tekaan nadia itu sama
sekali adalah salah..... After berkongsi dan bercerita pada adik
ketiga nadia iaitu Mira, baru nadia rasa sangat lega..... Walaupun
masalah itu belumpun settle tapi beban itu rasa semakin ringan...
Kerana itu Allah ciptakan silaturrahim untuk kita bergaul dan
mempermudahkan urusan kita..... Yakinlah pada Allah kerana
Dia Amat Mengetahui Segalanya....


Seriously, nadia dah lama tak menangis kerana masalah... Apa yang
nadia cuba lakukan bagi menghadapi masalah adalah dengan
bekerja dan menyibukkan diri tapi rasanya berbuat demikian
semakin membuatkan diri kita terbeban dengan rasa penat yang extra..
But bila berkongsi, totaly air mata nih tak tertahan... Rasa macam
kanak-kanak kecil pulak masa tuh.... Apapun sekarang sudah 
semakin lega.... Haaaaahhhh now, i'm really nothing.....Lebih
banyak yang merugikan dari menguntungkan.... Astagfirullah....


Apapun, nadia doakan kawan-kawan semua tabah dalam menghadapi
hidup ini... If ada masalah, jangan segan untuk dikongsikan... Walaupun
sekadar mendengar, tapi ia dapat juga meleraikan sedikit tekanan
perasaan yang anda hadapi DAN YANG PALING PENTING, 
berdoalah pada Allah selalu.... Dia Maha Mendengar.......





Kalau suka entry ini, silakan untuk LIKE...
Thank you

15 comments:

Miss Y and Her World said...

semoga kamu cepat sembuh. saya juga seorang yang suka pendamkan perasaan. sebab saya fikir takde orang yang boleh faham hati dan apa yang saya rasa. tapi rupa-rupanya dengan berkongsi sedikit sebanyak kita boleh mengambil pendapat yang mungkin dapat membantu. dan ya, luahkan pada mereka yang boleh dipercayai.

Muka Macam Kau? Sorry, Aku Tak Pandang
Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

NabiLLa NaSir said...

sometimes kita bercerita bukan nak suruh die tolong setlekan pun. Tapi lebih pada nak bagi rasa lega je ^^. chill ye nadia. Zikir banyak2 insyaAllah tenang ^^

ceq mas said...

alhamdulillah
tema kasih krn mengingatkan

[sutera kasih] said...

hope keadaan nadia sembuh secepatnya k..tak tau pulak kaki kak nadia bengkak huhu..bykkan rehat ye kak :)

urm, kdgkala perlu jugak luahkan apa yg terbuku di hati supaya tak gelisah..keep smiling & happy always kak..

Firdnurjue said...

emmm betul tu yunk..pendam2 kita yang makin sakit...now jue pun bertimbun masalah..tapi seboleh mungkin..cuba untuk senyum...:-(

bunga said...

betul..kadang2 meluah itu boleh mengurangkan masalah..dan masalah itu sekadar tanda Kasih Sayang DIA kat hamba-NYA.

zuwaidah said...

kadang2 kita perlu berkongsi masalah biar mcam mana pahit sekali pun. kerana bila kita terlalu pendam perasaan, takut akan membawa kemudaratan. kak zu doakan nadia sentiasa ceria selalu dan take care yaaa!!!

eiela said...

masalah kalau bleh jangan pendam sorang-sorang kena luahkan, sebab nanti tension. saya jarang share dengan adik sebab adik2 lelaki and ppuan baru 12 tahun. huhu

Chempaka Sari said...

tabahkan lah hati ye....

salam nadia, saya dah dapat hadia dari kamu tu. So special. eksaited tau. jenama paris ks-m dengan naturgo...tapi macamne nk guna ye? bahasa jepun hehhe tak pandai.. thanks sgt. Nti saya buat entry untuk ni.

raje carl said...

susah senang perlu ingat DIA kann :)

nORmAL said...

semoga sabar dan tabah mengadapi segala ujiannya... kak nadia mana p dah lama tak update bolg.. sangat sibuk yew dengan kerja baru heheh///
semoga sukses dalam segala yang akak lakukan.


Peace Emmmuahhh sayang akak nadia..

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

iphotoshoot said...

http://iphotoshoot2u.blogspot.com/ jmput tgok2 n follow!!!!!!!!!!!!!!!!

chuu muqhlis said...

sis nadia, chuu baru sempat jejak blog sis. semoga hari2 mndatang lebih baik untuk sis. Do keep in touch :)