Saturday, 20 August 2011

Nak Tahu Siapa Jodohku

Morning...Morning...Morning semua....
Assalamualaikum WBT....
Sudah hari Sabtu dan sudah 20 hari juga kita menunaikan
ibadah puasa di bulan yang mulia ini....
Ahhhhhh terlalu pantas masa tu berjalan....Pasti bakal
merindui Ramadhan........


Okay, kita cerita soal tajuk yang nadia berikan itu...
Hah, persoalan yang sangat pening kalau selalu difikirkan...
So kalau tak nak pening, jangan fikir.... biarkan semua itu
berjalan dengan sendiri kerana Allah telahpun tentukan...
Cuma sesekali bila ada antara teman-teman atau mereka
yang tak faham tentang konsep jodoh ditentukan Allah ini
keep asking, bila nak kahwin... Tak terfikir ke nak kahwin..
Seolah orang yang ditanyakan soalan itu tak ada perasaan
pulak... Even nadia sendiri naek muak dengan soalan itu...
Awat tak dak soklan len ka mau tanya?

Okay, below adalah cara-cara untuk menjawab
persoalan tentang jodoh neh.... korang bagi ayat mati
terus pada orang yang duk tanya selalu soklan tuh.....
Statement tuh nadia copy dari facebook sahabat nadia, De Na...
Tersenyum sendiri nadia bila baca statement tersebut...
i like it very much.....


Majoriti kawan-kawan aku semua dah kahwin.. Bila turn aku?
My answer when peOple ask abOut my marrige ..

1. Kanapa lambat?
Kerana Allah tahu masa yang terbaek untukku..

2. Dah berpunya?
Ya, kerana setiap orang telahpun ditetapkan jodoh masing-masing.

3. Siapa?
Nanti Allah akan perkenalkan kepadaku.

4. Bila?
Bila sudah dipertemukan..
InsyaAllah, jemput datang ke walimatul urusku nanti..


Moralnya:
Janganlah selalu bertanya bila seseorang itu akan berkahwin
kerana semua itu rahsia Allah dan hanya Dia Yang Maha Mengetahui.
dan sampai masanya nanti, Allah akan membongkar segalanya..
Wallahualam..





if suka dengan entry ini, jom LIKE
if nak tinggal pesan, berpesan-pesanlah secara berhemah..
Thank you so much...

14 comments:

Firdnurjue said...

betul tu dear..i like..huk3..sabo jeakla kita nie..moga ALLAH tunjukkan jalan..INSYAALLAH..:-)

miss m said...

huhuhu...usah dikejar kalau sudah ada jodh...klu xde jodoh..penat je dpt..:)

Maicher said...

like it so muchh too.
ganaszz jawapanyya. hehe

PaK PiS said...

sy single skrg..
dan saya tak risau sbb sy percaya pada jodoh yg ALLAH tetapkan.. ^_^

Linna Awang said...

betul2!! hanya Allah yang tahu.....

kalau ade mase, singgahlah blog saya... linna-budokphuto.blogspot.com

NinaAz said...

betul tu kak..kekadang tension law selalu orang tanya~

Susan Lolo B. said...

suka baca psotingan ni... uhh.. saya pun benci dapat soalan cam tu...

nORmAL said...

terbaik kak.. heheh segalanya akan dientukan walaupun kita telah merancang..

♥ Cik Cha said...

same situation like me..
kadang2 sapa dorg nak tanya semua ketentuan Tuhan bukan?

tertekan asenye dgn persoalan yang tiada jawapan....

nice entry dear...

ღ p!nk veLvet ღ said...

wahhh~ i like tis entry so much :) ... slalu ade kepochi yg tanye solan bab2 kawen ni ... pasni bole kasi jwpan camtu je :)

eiela said...

suka jugak. jodoh semua ketentuanNya. cuma cepat ke lambat je membezakannya.

bunga said...

tapi bila dah berumur 25 cam bunga ni selalu jer org tanya..hehe..nanti leh bg jawapan tu..ihihi..

remki said...

jodaoh emang di tangan tuhan...tetapi bila kita tidak berusahamah tuhan juga mana mau ngasih jodoh buat kita...

[sutera kasih] said...

aahhh betul tu..kdg rimas jgk org tanya bila nk kawen..awwww