Monday, 20 February 2012

Wedding Checklist




......................................................

Last day saya ada post new entry about my new chapter life..
And ramai yang bertanya tentang wedding checklist yang
saya postkan gambarnya dalam entry tersebut... Okay, semua
misti tahu kan, dengan adanya checklist ini memudahkan kita
alert dengan budget kita supaya tak terkurang dan tidak pula
membazir.. Bukan apa, lepas kahwin nanti lagi banyak keperluan
yang harus kita utamakan.. Chewah pandai bercakap macam
esok lusa dah nak kahwin kan... Actually tentang saya sendiri,
semua masih dalam perbincangan sesama keluarga.. Rasanya
itu lebih baek cuma tujuan checklist yang saya buat tuh supaya
tidak membebankan pihak lelaki.. Yelah, kita samasama bukan
orang senang kan..............


Okay, apa yang ada dalam wedding checklist saya adalah,
Item atau keperluan sebelum dan semasa perkahwinan, budget berapa..
Saya pecahkan kepada 3 bahagian, sebelum perkahwinan,
hantaran dan perkara lain.. Untuk bahagian pertama iaitu
Sebelum Perkahwinan, merangkumi halhal seperti kursus perkahwinan,
hiv test, borang nikah dan yang sewaktu dengannya lah...
Bahagian Kedua, soal hantaran iaitu apa yang nak diberi pada
pihak lelaki dan jugak hiasan yang kita gunakan..Budget berapa
semua... Dan bahagian ketiga pula, merangkumi soal majlis iaitu
pada hari perkahwinan seperti persalinan, pelamin, juru andam,
photographer, doorgift, menu dan yang sewaktu dengannya..



Dapat PHOTOBOOK anda sekarang!!



Macam saya sendiri, some item memang saya DIY.. and itemitem
jugak tak banyak sebab saya cume mahukan sesuatu yang ringkas..
Yang penting berkat dan tetamu yang datang mendoakan dan
berpuashati meraikan kita sebagai mempelai pada hari tersebut...
Jadi, terpulanglah pada masingmasing cuma yang paling penting
ikut kemampuan...Besar atau kecik, gah atau sebaliknya tidak
penting, yang paling utama adalah berkat sesuatu majlis itu...
Wallahualam...


........................................................










10 comments:

Anasyg said...

oh - kak nadia nak kawin? sorry ta alert - biasalah baru follow, bilakah tu?

Kiera Zainal said...

yes finally you will be marry soon. congrats okeyh. rancang betul:) i will pray for this event go on fluently.

HeNRieTTa JoSe said...

neway....tahniah untuk Nadia....moga berbahgia...

J.Syazwana said...

wah.
bile saya nak ada check list macam ni. lambat lagi kot. hehehe

✿ pink velvet ✿ said...

ehh dah nak kawen erk dear? bile? bile? hehehe~~

Atiqah Wadiah said...

kawen jgn lupa jemput ye kak :)

entry saya:
https://www.facebook.com/Mirrorstorelens?sk=photos

Ardini Humaira said...

dni sempat buat list tapi dedekat nak majlis tu tak tengok dah list.. main hentam je siapkan apa yang patut. hehe..

mendatak hijau said...

berapa la eh belanja sume tu kak..


haruslah saya berjimat mulai sekarang!
kehkehkeh

AYuNG said...

semoga selamat yer nadia...
amin

EyanaNoorAzlan said...

cam bestt je kan..rasa nk kawen gak..hihi