Friday, 16 March 2012

Petua Untuk Bersinar



Assalamualaikum WBT..
Hello dan salam Jumaat yang indah untuk semua..





Dari Anas bin Malik r.a. berkata, 
“Rasulullah S.A.W bersabda : Apabila seseorang dari umatku 
membaca ayat Kursi 12 kali, kemudian dia berwuduk dan 
mengerjakan solat subuh, nescaya Allah akan menjaganya 
dari kejahatan syaitan dan darjatnya sama dengan orang yang 
membaca seluruh al-Qur’an sebanyak tiga kali, dan pada 
hari kiamat ia akan diberi mahkota dari cahaya yang menyinari 
semua penghuni dunia.”

Berkata Anas bin Malik, 
“Ya Rasulullah, apakah hendak dibaca setiaphari?”
Sabda Rasulullah S.A.W, ” Tidak, cukuplah membacanya 
pada setiap hari Jumaat.”






18 comments:

Afiq Yassin said...

afiq nak baca setiap hari la kalau mcm ni.

IU | ahsfantasy24.com said...

Nice sharing..
thanks dear ^^

mama hani said...

tq for info ;)

mamawana said...

Bagus perkongsian ayat ini. Tq for sharing.

mamawana said...

Tqm. Kebesaran AlQursi . memang biasa jadi wirid harian. Ins'allah.

cIk JanNah said...

thanks for sharing the info nadia. alhamdulillah :)

Nana said...

Insyaallah..try amalkan setiap hari..

~AmyLiana86~ said...

oo..awk pergi kat rewards tu..patu ada sosial sharing kan..juz tekan keep sharing pahtu ambik link n promote la..kalau nk tau lbh detail leh ke page lyssa..dia ada wat tutorial..hehehe

Puteri Diyana said...

salam kenalan jgk akk..
heee..header pu3 biase je 2..btw..thx :D

Puteri Diyana said...

salam kenalan jgk akk..
heee..header pu3 biase je 2..btw..thx :D

Hyp3R said...

pusing2..xsompek nak baco..sory ><

JR said...

Gud info, ayat kursi memang banyak hikmahnya...

HeNRieTTa JoSe said...

Thanks for the share..rietta blom pernah dgr tentang nie...

yad'z said...

amalkan selalu.. Insya Allah.. tenang. =)

yad'z said...

amalkan selalu.. Insya Allah.. tenang. =)

Sha said...

ohh.. amalkan surah Qusri setiap hari jumaat ye? hihi .. Thanks

CikLilyPutih said...

harus praktikkan nie

Pixel said...

Bellissime foto e bellissimi watermark! ;)