Friday, 15 June 2012

Simptom Bakal Pengantin Melanda..

Bismillahirrohmanirrohim...


Alhamdulillah..kali kedua menulis entry hari ini.. Bersyukur pada Allah
masih mengurniakan kelapangan waktu pada saya.. Semoga saya
bisa memanfaat untuk hal-hal yang terbaek...InsyaAllah....



Hari ini sudah sebulan lebih saya bergelar tunangan orang.. Benar,
terlalu banyak cobaannya dan kadang-kadang buatkan saya sangat
berputus asa, lebih-lebih lagi saya juga dalam proses mengenali bakal
suami dengan lebih dekat.....Namun semangat harus kuat, jangan sampai
terpedaya akan godaan syaitan yang akan cuba menghalang niat anak
adam mendirikan masjid...

Sekarang kami dalam proses memilih tarikh yang sesuai.... Bukan apa,
harus fikir keadaan keluarga dari dua-dua pihak... Kerna yang banyak
menyumbang tenaga adalah pihak keluarga... Biarlah semuanya dirai 
bersama...InsyaAllah... Dan sekarang kami punya dua pilihan samada
selepas Aidilfitri ataupun hampir dengan Aidiladha....Faktor cuaca
juga kami kena ambil kira sebab maklum sajalah kami neh orang pantai timur..
Bila saja hujan, perlu ambil kira samada banjir atau tidak... 
Doakan ya...


Okay, berbisik tentang simptom bakal pengantin neh, sebenarnya saya
risau akan berat badan yang tak mau turun-turun...Baru-baru neh saya
cuba berdiet secara sihat dengan bersenam, banyakkan sayuran dan kurangkan
pengambilan nasi.. Tapi masalah laen pula timbul bila saya kerap malah
hampir-hampir pitam.. Ini semua gara-gara tekanan darah saya menurun..
Apapun, saya masih mencuba dan apapun hasilnya nanti, saya terima seadanya......


Malam yang kelam itu indah dengan bunyiannya... 
Malam bulan purnama pula indah dek sinar rembulan yang menerangi lelangit 
yang bertaburan bintang... Begitu juga kita sebagai insan, punya istimewa tersendiri.. 
Kecantikan yang sejak azali telahpun terletak pada diri kita... 
Bersyukurlah kerna kita adalah ciptaanNya yang terindah.... 
Alhamdulillah.....






12 comments:

Ardini Humaira said...

indahnya menunggu detik disatukan :')
semoga segalanya berjalan dengan lancar, amin

Cik Clara said...

indah nye... smoga semuanya b'jalan lancar... btw, awk dh cntik takyah diet lagi dh.. hehe

Hasyim Ibnu Hasbullah said...

Semoga saja menjadi sebuah hubungan yang kekal, mawaddah warahmah...
Aamiin...

zuwaidah said...

Mungkin boleh juga memakai corset untuk kelihatan ramping. Rasanya ok kot. Itu cuma cadangan saja dari kak zu.

Moga menghadapi hari2 bahagia nan indah dengan penoh kesyukuran dan dipermudahkan segala urusan ke alam gerbang perkahwinan.

naju said...

cubalah herbalife.. ada product yg bagi kite tahan lapar even makan dalam jumlah yg sedikit. insyaAllah tak pitam dah lepas ni..saya still dlm percubaan untuk peroduk ni, sebab nak dptkan berat ideal untuk wedding nanti. hehehe..

nadiah said...

wahh..besnyer da nk nikah..tahniah yer:) semoga bjln lancar..:)

JunAina said...

Tak perlu nak kurus2 sangat, kira dapat comey2 cukuplah...hehehee...

Jangan tahan makan okeh. Nanti dapat gastrik yang teruk sehingga menggangu kesihatan susah. Diet ambil nasi sekali sehari hanya sesenduk atau kalau tak cukup 2 senduk. Tengahari cari lunch alternatif. Dinner pun sama just makan sup sayur atu roti.

Rapunzeel Cikilolo said...

doakan kemudahan bagi kamu :)

Nora Karim said...

moga segalanya dipermudahkan Tuhan.. amin...

HeNRieTTa JoSe said...

jgn smpai mudarat diri...kan tunang nadia terima nadia...

mr&ms bOZhiCkA said...

Memang camtu kalau mula-mula diet..saya mula diet pun camtu, teruskan usaha..jgn putus asa demi hari bahagia..hehe..and dont forget ye, singgah2 lah di blog saya bojailuvicka.blogspot.com and insyaallah akan buat entry mcm mana saya diet dan hilangkan 8kg dlm 2 bulan dlm ms terdekat kot..

damha said...

tahniah ye atas pertunangan tu..semoga semua urusan akan berjalan dgn lancar spt yg dirancangkan...