Wednesday, 24 July 2013

Perkongsian | Losyen Mustajab

Bismillahirrohmanirrohim..

Assalamualaikum semua...
Agak-agak ada yang pandang sinis tak bila baca tajuk kat atas neh... Irine Nadia!!! Yuyu Zulaikha!! Nama-nama besar gedabak dalam dunia blogging kan...Juga beri impak yang besar kepada blogger-blogger baru, supaya lebih bersemangat.. Okay, cerita pasal nak tiru mereka yang hebat neh bukanlah nak tiru gaya mereka atau apa kan.. Cara penulisan pun belum mampu saya tandingi.. Apatah lagi mahu kumpul pembaca yang begitu ramai..Sebenarnya saya telahpun dipengaruhi oleh Irine Nadia dan Yuyu Zulaikha untuk mendapatkan Losyen Mustajab Pati Halia dan saya telahpun berjaya merembat Losyen Mustajab wangian Delima.. Memang wangi weh....



Al kisahnya bermula apabila saya curik-curik baca entry Irine Nadia dan Yuyu Zulaikha mengenai manfaat yang mereka dapat dengan menggunakan Losyen Mustajab.. Punyalah kuat mereka menggoda, kebetulan pulak saya selalu sangat mengalami lenguh-lenguh, sengal-sengal dan sakit-sakit di betis..So kesian tau suami selalu sangat menjadi mangsa, memicit betis si isteri ini.. So sebagai penyelesaian kepada permasalahan yang saya hadapi, saya pun belilah satu dengan harapan besar, semoga Allah memberi kemudahan kepada saya, supaya tidak terbeban suami saya...InshaAllah...

Alhamdulillah syukur dengan sebesar biji kacang saja, saya sapukan pada betis.. Tak boleh sapu banyak sebab saya jenis tak tahan sejuk pada permulaan pakai.. Alhamdulillah sengal-sengal, lenguh-lenguh itu berkurangan.. Bila dah jadi hangat, semakin rasa selesa.. Saya sapukan sebelum tidur sahaja sebab keadaan yang kurang enak itu sering sangat berlaku saat saya nak tidur.. Terlalu kerap... Saya jugak ada sapu di perut, cehhh dengan harapan dapat membantu mengurangkan kebuncitan lemak di perut ini.. Dengan harapan lah kan, kalau makan tak control, harapan tetap tinggal harapan kan... Beside baru pakai je kot, hopefully akan dapat perubahan kelak..InshaAllah...... Kalau sapu di perut, saya akan sapukan pada siang hari, sebab bila rasa selesa saja perut neh, bila siang hari di pejabat... Wahhh gitu, besar kan godaan Irine dan Yuyu terhadap saya...

By the way, saya beli dan tulis entry neh pun bukanlah kerana nak menumpang kehebatan entry mereka.. Jauh panggang dari api.. Apa yang mereka kemukakan di blog, apa yang mereka kongsikan, segalanya dengan harapan dapat memberi manfaat kepada kita as pembaca.. Macam saya jugak, now saya tulis entry neh, saya pun letak harapan besar semoga korang yang membaca entry ini, mampu mendapat manfaat, penyelesaian..Kot kot lah korang pun hadapi masalah seperti saya...Tak rugi kita kongsi kebaekan kepada orang laen... Ingat, baek kita berikan..InshaAllah baeklah yang akan kita dapat sebagai balasan kelak.. Kalau jelek yang kita berikan, Nauzubillah semoga Allah memberi perlindungan...

Macam saya tulis entry saya sebelum ini mengenai produk-produk shaklee, semuanya adalah kebaikan-kebaikan, perubahan-perubahan positif  yang saya dan juga mereka di sekeliling saya alami.. Tak guna nak share sesuatu yang tak betul sebab kelak, kita sendiri akan dapat balek apa yang tak betul yang kita sebarkan sebelum ini.. Hidup ini karma, kita ada DIA yang memerhati kita, yang mendengar kita dan DIA Maha Hebat atas tiap-tiap sesuatu... So kita harus sentiasa beringat.... And kalau kita ikhlas, yakinlah Allah telahpun sediakan sesuatu yang istimewa buat kita....Amin....



Okay, dah jauh membebel... Jari pun dah lenguh nak taip banyak-banyak.. So hopefully korang dapat manfaat dari penulisan saya kali neh..... Doa saya, semoga kalian semua dirahmati dan diberkati Allah... Amin Ya Rabbal 'Alamin....... Jumpa lagi di entry akan datang....babai....





3 comments:

Mizz ErMa said...

sama la kita..hehe losyen mustajab yg rose scent nie mmg berbeza dengan yang laen kan sbb bau dia wangi..

Rara Nasiha said...

Wangi kan mustajab kali ni? Best. Tapi kalau dah banyak sangat pakai tu tak tahan pun ada. Berangin sejuk je.

Azimah Shukor said...

Seriouslyyyy cantik blog kamu nih...i love vintage...sye follow awk nanti follow sye ye http://www.azimahshukor.blogspot.com