Saturday, 13 March 2010

Semangat Jogging

Awal pagi tadi, dalam pukul 7.15, nadia ajak adik bongsu, lukman untuk pergi jogging sama-sama di pantai.. Terlalu bersemangat untuk menurunkan berat badan juga menguatkan stamina badan yang semakin lemah sekarang ni.. Dari minggu lalu lagi plan bersama adik-adik.. Dan Alhamdulillah minggu ni menjadi.. Seronok sangat, lebih-lebih lagi bila melihat matahari mula senyum menjelmakan dirinya.. Sinaran yang mempesonakan dengan udara yang sungguh nyaman..

Serius, memang segar badan.. Tapi bukan sepanjang masa jogging, seronok jugak main-main kat gigi air.. Cuba cari kepah dan ketam.. Kiranya 50% jogging, 50% main-main.. kehkehkeh.. Tak apalah, ini percubaan awal setelah sekian lama meninggalkan hobi ni..

Lebih kurang jam 8.00pagi, siap-siap nak balik.. dah start engine kereta, reverse... Vrooommm argghh tayar tenggelam dalam debu pasir pantai.. Cuba lagi, lukman tolak kereta.. Alamak tak bergerak.. Cuba call mak... Tak angkat.. Cuba call ejo~orang ada kat sekolah ni.. Cuba call keyi~hurmmm naper..(suara mamai)... Kepala dah pusing fikir apa yang patut buat.. Takkan nak tinggal kereta, balik rumah jalan kaki... Alhamdulillah ada seorang lelaki datang bantu.. Kebetulan dia meronda kawasan pantai dengan motosikal... Mula-mula nadia yang tekan minyak, dia dan lukman tolak... Aduh tak bergerak langsung.. Then, tukar... nadia pulak tolak... kehkehkeh... Alhamdulillah, lepas juga akhirnya...

hurm..syukur sempat juga pergi kerja walaupun terlewat sikit.. Hari sabtu pun tak ada kerja.. Sekadar tunjuk muka dekat bos... Itu saja... Sekian cerita tak best dari nadia.. hehehe Hope tak bosan membaca....

3 comments:

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

wah smgt nye g jogging hehe..bgs2 :)

Jong said...

Keep it up. Jia You!!! ^^v

Tayar masuk parit....dah kira ok...tak serious...jangan masuk longkang....

Nasib bagus jua kao...

ohmywtf said...

i have been jogged for few years but never tried it on the beach! Sounds fun ! :-)