Wednesday, 21 April 2010

Saya Pening

Nadia bukan pening kerana kerja, bukan juga kerana sahabat atau keluarga atau si dia.. Tetapi nadia pening kerana new lappy.. Hati memang gumbira tetapi dek kerana window yang digunakan adalah window 7.. Saya tergagap sekejap.. Aplikasi window 7 sebenarnya lebih kurang sama dengan window XP and vista.. Kombinasi XP + Vista....

Apa yang memeningkan nadia bila nak install software.. Error... Error and error.... huhuhu.. Nadia tak dapat nak install adobe Illustrator CS4.. Bila nadia nak masukkan activation code..akan keluar command ntah apa-apa ntah.. mintak log in administrator lah.. your account not privilege lah... Itu membuatkan nadia sedikit tak keruan... Lalu dengan hati sedih, install kembali adobe illustrator cs sahaja... tak boleh lah nak guna yang latest...huhuhu.. Tak apa lah nadia, bukan rezeki ko... janji masih boleh siapkan graphic work.. Itulah al kisah nadia yang ntah apa-apa... Terlebih, termengarut...maafkan nadia ya...

7 comments:

nirelwof said...

explore2 nnt ok la tu...
tak susah laa...
memula je gagap sket...
heheheh...

sebelas said...

sabar sabar..biasalah benda baru kan :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

Nadia arRumaisha said...

nirelfow & sebelas~ yupp..mungkin jugak... tapi seyes tak berani nak godam lebih2...takut tersilap plak...huhuhu

nirelwof said...

as long as tak usik system nye setting, should be no problem la...
klu ade pape nk tanye, tanye la..
insya Allah bleh tlg...
kat opis nih pakai windows 7 gak nih...heheh

::..Ali.? kamOo.?..:: said...

saba itu separuh daripada iman...

iQBaL HaSBuLLaH said...

sorry nk interupt skit..
kalau pakai windows 7 built in masa beli,maknanya ori, nak kena pakai software yang ori ja, kalau pakai yg pirate, peratus nk kena detect oleh windows sgt la tinggi..

kalau dia suh pakai addministrator ja,jgn autorun software 2, explore dulu folder software 2, then right click dekat icon application untuk install choose run as addministrator..

kalau xleh gak, pandai2 la..hehehe

Nadia arRumaisha said...

thanks ya dengan semua maklumat... alhamdulillah nadia dapat sedikit ilmu... Alhamdulillah juga, semakin hari sedikit memahami perangai window 7... terima kasih sangat2...