Thursday, 13 May 2010

Nuffnang Earning Saya Bertukar Jadi RM300

................................................................................

ini nuffnang earning nadia setakat 13/5/2010.. Alhamdulillah
................................................................................
Salam buat semua sahabat blog nadia juga buat mereka yang sudi melepak kat sini.. Terima kasih banyak-banyak ya.. Kali ni nadia nak cerita tentang income nuffnang pulak.. Sebab dah lame sangat tak de entry tentang nuffnang.. Adakah nadia merajuk dengan nuffnang? Ohh tidak, cuma nadia dah tak lebat blogwalking and update blog.. So automatically, traffic jatuh merundum berdebek macam nangka busuk jatuh atas tanah.... Begitulah agaknyer...

Merujuk pada gambar di atas, itulah nuffnang earning nadia setakat 13/5/2010 sejak nadia aktifkan semula akaun nuffnang pada Disember 2009.. Nadia dah register nuffnang sejak November 2008 kalau tak silap tapi mase tuh tak pandai sangat merangkap tak faham sangat cara-cara bernuffnang ni, so nadia tak aktif.. Then lepas tengok ada sahabat-sahabat lain yang tambah duit poket guna nuffnang, nadia aktifkan semula...

Hurrrmmm, tengok pada earning tu, terfikir nadia bilalah akan bertukar menjadi RM300 ke, RM500 ke, RM1000 ke...hahahha melampau betul kau... Apapun, Alhamdulillah walaupun sikit tapi itu rezeki... Yang penting blog nadia ada beri manfaat juga kebaikan pada orang lain... Ader ke??? Kalau ader, Alhamdulillah.... Pasal earning, tak nak cash out lagi... Nak simpan lebih sikit, bila dah rase puas hati...baru cash out.. Boleh ke camtu... hihihi...

Okay, nadia dah penat mengarut... Terima kasih buat kawan-kawan yang sudi membaca blog nadia... and always check ya promotion terbaru di nuffnang... Yang pastinya, ianya memang best and menarik.... Sekian...xoxo...

34 comments:

nananaDya said...

nk tny...np earing nana still rm 0.00...nana xreti sgt sal nuffng nie

nananaDya said...

eh2 slh eja lak....earning bkn earing..huhuhuhu~

Ery Farieha said...

okela tu
byk tu
hehe

nizaa said...

takpa, sikit2 lama2 jadi bukit...

Nadia arRumaisha said...

nananaDya~iklan sume dah letak kan... Cube try update survey kat nuffnang...nadia pn tak pndai sgt tp cube lah...mgkn ianya membantu...

jaja9 said...

huhuhu...oklah tuh ade jugak..cam jaja pon sama nasib ngan nananaDya...still 0.00..huhuhu..xde ke tips2 yg boleh membantu ..hehehee...

Nadia arRumaisha said...

Ery Farieha~tak laa banyak tp Alhamdulillah boleh la...

Niza~hahahah aku tgh tggu jadi bukit nih....

Nadia arRumaisha said...

jaja9~biase nuffnang ni lambat sikit tau masuk payment dia merangkap number duit tuh... tp syorkan jaja cube update survey, sbb nadia ader terbace dlm blog len dlu... dia mtk update survey tuh slalu... cube laa, mgkn membantu...

LUKISAN PENA said...

wah..macam mana ar nak naikkan earning..ar..best nya..

nananaDya said...

tq nadia....nnt nana try tgk kt survey

Nadia arRumaisha said...

Lukisan Pena~nadia pn tak tau sangat... yang pasti selalu laa update blog... kalau nak tau lanjut, banyak info kat blogger besh macam GTO, Cik Epal, Kancil biru...

Nadia arRumaisha said...

nana~okay, cube ya... InsyaAllah harap2 akan menjadi...

miss hav0c said...

okla tu awak..sy punya nuff 0.45 sen haha

chenta said...

banyak gak tu...teruskan berblog ye ^_^

Nadia arRumaisha said...

miss havoc~ takpe...ti InsyaAllah akan up... mule2 tgk earning dlu, suke sangat... sikit2 pn lame banyak jugak kan....

Nadia arRumaisha said...

Chenta~banyak sangat tu xla... tp boleh laaa utk tampal duit poket kan...terima kasih...

princess_eryna said...

nananaDya : iklan nuffnang nih berdasarkan klik... tp jgn klik sendiri.... nnt jd fraud click... kerap2 lerr berkunjung ke portal2 lain.... update kene maintain.... lg bagus kalo adik join blogger komuniti... kat situ akan byk membantu dr segi traffic... nuffnang plak akan tgk blog yg yg reader nye maintain....

Nadia arRumaisha said...

princess eryna~terima kasih bagi info and berkongsi maklumat....

ohmywtf said...

congrates! :-)

nananaDya said...

princess_eryna: tq ye sbb bg info...

Nadia arRumaisha said...

ohmywtf~tenkiu

nana~hope info yg princess eryna bg tuh dpt membantu kita meningkatkan traffic and earning...insyaAllah

.::WaNiE::. said...

ok la tu kan..

sapa nak bagi :P

Bo the Nerd said...

Congrats on earnings. Boleh tu. Kena up lagi usaha :D

www.boisanerd.blogspot.com

Aby Umy said...

makasih dah share

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu singah lah ke blog aku?? :)

noor afzan said...

haha..
ingat dah 300..kuikui~

Nadia arRumaisha said...

wanie~betul tu...sape nak bagi kan....

Bo the nerd~tenkiu...skang ngah usaha perbaiki care penulisan supaya tak busan....

Nadia arRumaisha said...

noor afzan~ hihihi gimik jer tuh...heheh sorry....

Mario said...

skit2 le dulu...ekeke
mula2 kn rajin blogwalk dulu...hehe

Nadia arRumaisha said...

mario~yupppp...tgh usaha skang....

Hazman said...

Cuba buat post pasal isu sensasi dan atau berita semasa....

.Anna. said...

kakak, saya pun nak 300 jugak. uhuhu. saya dah cashout kan sekali. tapi pending. tak sampai-sampai lagi. penat tunggu.sekarang ni dah tinggal seploh hengget je. heee

Nadia arRumaisha said...

hazman~saye cube elakkan entry mengenai gosip.... kerana niat saye berblogging adalah untuk berkongsi manfaat jg pengalaman dengan yg laen.. maaf ya.. lgpn setiap org ader pendirian/pengisian mereka tersendiri....

Anna~tak cube email nuffnang kew... banyak tuh RM300, sis sendiri tidak pernah mencapai number sebanyak tuh...

blueCITY® said...

salam,

heeeeeeeeeeeee...
nuff akak rm 150 ++
now dah slow sikit membelog
egeeggeg..
bila lah nak sampai riban2 tuh
ekekkek

Nadia arRumaisha said...

kak, maunyer 2 tahun baru nek riban kot....