Friday, 14 May 2010

Nuffnang Punya Pasal

Salam sayang buat semua sahabat blog juga reader-reader di luar sana.. Terima kasih datang menjengah blog nadia ni.. alhamdulillah syukur pada Jumaat yang penuh keindahan ni, hujan turun mencurah-curah tanda rahmat Yang Maha Esa... Pokok-pokok bunga nadia kat kebun pun tersenyum riang dapat air percuma, anugerah Ilahi... Nak tunggu tuan dia siram, memang ler tak sempat... hihihi.. Apapun, ros merah yang nadia import dari sebuah restoren kat Kuala Berang bebaru ni dah pun bertunas.... Eeeeee tak sabarnyer nak tengok berbunga riang.... Wangiii... Opppss untuk pengetahuan semua, nadia memang suke sangat tanam bunga ros... Mak selalu cakap, buat pe tanam banyak-banyak... hihihi nadia suke....

Okay, stop mengarut..Sudah lari dari tajuk di atas... Last day, balik kerja tolong pakcik nadia masukkan iklan dalam blog dia..Inilah penangan hasutan anak saudaramu..sampai pakcik sendiri pun nak register nuffnang.. Tak salah menambah duit poket.. Ni lah blog pakcik nadia.. http://windx7.blogspot.com/..Sorrylah, entry belum banyak lagi... Katanya tengah carik idea nak bubuh tulisan dalam blog... So, sesiapa yang nak tambah sahabat blog aka sahabat nuffnang, bolehlah intai-intai blog pakcik nadia ni.. Hah promosi kau..

Setelah siap menggodam iklan nuffnang kat blog dia, so nadia terang-terang laa sikit apa yang patut dia buat untuk mencapai target income yang kira OK... Cehh macam nak amik exam la pulak... antara yang nadia pesan:

1. Selalulah merajinkan diri untuk meng'update' blog..
2. Selalulah merajinkan diri berjalan-jalan, berguling-guling, mengintai blog sahabat lain..
3. Pengisian blog biarlah bermanfaat.
4. Iklan tu jangan main klik saja, kalau minat baru klik..kang kena 'ban'
5. Yang penting, selalulah ping setiap entry di blogger komuniti seperti gengblogger...

Okay, dah penat la taip panjang-panjang... takut nanti reader bosan pulak.. Kalau entry best tak pe jugak... hurm, oraite..nak stop dah... Terima kasih sudi bace...Sekian..xoxo...

8 comments:

kenwooi said...

nice tips =)

Nadia arRumaisha said...

kenwooi~tenkiu

Mario said...

wah,...siap bg tips tu...thanks...

Nadia arRumaisha said...

hahah....sekadar kongsi-kongsi jer....

Alynn Notnot said...

nuffnang aku lambat gila naek! tension dehh.

Nadia arRumaisha said...

alynn~memang lambt....nadia sendiri dari bulan 12 baru naek banyak tuh....

Hazman said...

Bagus la... banyak2 kan pengguna nuffnang.... saling blogwalking yea.... ;-)

Nadia arRumaisha said...

insyaAllah