Wednesday, 28 July 2010

Kenapa Status Glitterati Nuffnang Saya Ditarik?

Assalamualaikum buat semua sahabat blog.... Okay, baru-baru ni nadia ader calitkan pada blog ni tentang status glitterati nuffnang nadia ditarik.... Alhamdulillah pihak nuffnang dengan pantas telah memberi feedback.... Terima kaseh nuffnang... Ok, seperti yang telah diberitahu oleh seorang sahabat blog nadia~Kancil Biru yang comel tu, ada yang sebab privatekan blog.... Yes....thats right... Itulah sebab musabab nyer, nadia telah gatal-gatal jari meng'private'kan blog business nadia, kamiHerba... Tujuan nadia privatekan adalah untuk upgrade... tp disebabkan idea untuk upgrade telah hilang, maka lame laa jugak ianyer di'private'kan.... And sekarang status telah dikembalikan seperti sediakala.... hihihi... Terima kaseh nuffnang...tenkiu tenkiu.... See...See...


And ini nadia copy/paste jer email yg dihantar... Sebagai peringatan/panduan untuk glitterati members yang lain..... Hopefully membantu...Oraite...enjoys reading and kalau punya apa-apa pendapat untuk dikongsi...Alhamdulillah dan silakan juga untuk mengomel di sini...InsyaAllah dapat kita manfaati bersama....

Hi Nadia,

Glitterati membership is an automated process. It\'s given automatically to a blogger\'s account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you\'ll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your membership status was affected by your blog http://kamiherba.blogspot.com/ which does not have our ads on at 23-Jul-2010 21:02:38. It was either because you\'ve changed your template at that time or made it private and thus fail to serve Nuffnang ads publicly at all times. Kindly ensure that it is serving Nuffnang ads on it all the time and you\'ll be Glitterati again in due time.

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

4 comments:

Kancilbiru said...

wah lega la dah back tu normal...:)

Nadia arRumaisha said...

haah...sangat lega....ye laa baru dpt buffered earning baru...alih2 jadik ordinary....huhuhu apapun da settle...hihihi

ken said...

mesti loyal =)

kakchik said...

alhamdulillah... lega kan.