Monday, 22 November 2010

Bersabar Wahai Sahabatku

jom nikmati segala ciptaan Ilahi... Tarik nafas, tenangkan fikiran



Dear myMonte Carlo,
Beberapa hari yang lalu,
kau khabarkan berita padaku.
Waktu tu aku tengok ada mendung dibalik gelak tawa kau.
Kau cakap kau ok.
Kau cakap kau happy.
kau cakap kau tak rasa apa-apa.
Tapi aku tahu apa yang kau cuba sembunyikan.

Hey sahabatku,
ini bahuku sediakan buatmu menangis.
Seperti mana kau sediakan untuk aku dahulu.
Biarkan aku bantu sembunyikan tangis itu.

but PLEASE....
sila jadi seorang yang kuat.
Untuk mama,abah, adik-adik..
Dan untuk mereka yang terbaik di sisimu.

and always REMEMBER...
Allah telah tentukan seseorang yang terbaik untukmu.
Yang akan memimpinmu
Dan YANG PENTING..
akan menerima dirimu seadanya..

saban hari..
Hanya doa yang aku mampu curahkan.
Supaya hari-hari yang kau lalui..
Akan semakin indah dan bertambah indah..

Thank you MIMIE..
kerana menjadi seorang sahabat yang terbaik untukku.
kerana menjadikan persahabatan kita bagai air yang tak boleh nak cincang-cincang.
kerana menjadi monte carlo...hihihihi

Last..
please be strong.
please keep your smile.
please always beside me.
Love u sahabatku.


nota: sediakanlah walau seminit bersama sahabat anda andai ia sedang berduka. Sebagai sahabat, anda tidak perlu bertanya untuk mengetahui bahawa ia sedang berduka. Raut wajah, tatapan mata telah menggambar segenap ruang hatinya.

5 comments:

sabree hussin said...

sahabat yang baik akan sentiasa ada masa untuk sahabatnya yang dalam kesusahan..

Nadia arRumaisha said...

sabree: yes, it's true..

Redbloodsnow said...

a'ah tuh lah. sometimeskan sahabat sgtttt sgttt memerlukan kta. tp x brani nk gtaw coz takut mengganggu.

kte sbg sahabat beliau...sila lh luangkan masa barang semini dua dgn seikhls²nya kan :)

Nadia arRumaisha said...

hihhihi sangat setuju dear...

miz mimie @ monte carlo said...

hmm..1st rasa mcm touching skit bila baca entry tu...huhuhu...but,dont worry my dear..MIMIE ok!! sy sihat dn kuat sebab asyik minum MILO tiap ari(bila pulak minum MILO nie???)..hmmm..redha ngan apa yg berlaku..dh x nangis dh sebab penat nangis b4 dis..huhuhu..sy kan brutal,mana blh nangis2 nie..hehehehe..apa2 pun,thanks babe..