Friday, 3 December 2010

Perjalanan Diet: Senaman Ringan

Assalamualaikum WBT
Bismillahirrohmanirrohim

Wahh title perjalanan diet tu macam keterlaluan pulak nadia rasa.. Hurmm tak apalah, kita abaikan saja dengan title tu ya... Okay, memandangkan nadia sekarang sedang menjaga pemakanan dengan begitu rapi, jadi nadia juga mengamalkan senaman ringan untuk membantu nadia mengeluarkan peluh... Selain itu, ia mampu meringankan badan... So, pada yang sedang berdiet, jangan lupa amalkan senaman ringan ya... Jangan tak makan, makan tapi dalam kuantiti yang sedikit dan pastikan pengambilannya konsisten ya..Below adalah sedikit contoh-contoh senaman yang nadia sering lakukan...
sit up..yang ini paling nadia suka: credit
angkat kaki ke atas macam ni..Yang ni best sebab relax..credit
Okay, untuk permulaan, buat sekadar yang termampu.. Jangan dipaksa diri tu... Biar berat akan turun secara teratur ya... Okay kalau nak banyak lagi cara-cara senaman atau info tentang senaman, anda boleh view blog bro DARKBATMAN. ..nadia sering jenguk ke blog beliau, lihat step-step yang diberikan... Sangat bermanfaat.. Silakan untuk view, jangan segan-segan kerana beliau adalah seorang peramah...Percayalah..
Sekian, terima kaseh..


:: Klik Sini JIka Anda Suka ::

8 comments:

Betta sp said...

dulu slalu jugak wat sit up n push up, tp skang da kurang:)

azzey said...

nadia ar-rimaisha; bersenam mmg bagus!

p/s: slm ziarah....:)

Nadia arRumaisha said...

ye kew...saye dulu pn rajin then benti, itu berat naek mendadak...now nak start semule...

haszuraidah ishak said...

wahhh..bagusnya nadia..rajen..keep it up!!

Nadia arRumaisha said...

@ haszuraidah ishak: rajin sangat tu tak laaa tapi nadia cube laa untuk konsisten...thanks has bg support

alinac lover said...

wohooo

bg la menu diet~

Nadia arRumaisha said...

@ alinac: hihihi menu pn sama jer tiap-tiap hari...huhuhu

Darkbatman said...

hahaa..bgus3.. thx bg link yee!