Friday, 18 March 2011

Kalau Anda, Apa Yang Akan Anda Lakukan?

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum WBT



Apa khabar semua? Salam Jumaat yang terindah..
Syukur Alhamdulillah atas semua kurniaan Allah
pada kita... Semoga kita terus menjadi insan yang maju
imannya, akhlaknya serta keperibadiannnya...
InsyaAllah...


Okay, hari ni nadia bukanlah ada idea sangat untuk mencatit
pada blog ini, sekadar berkongsi tentang tabiat lama nadia 
yang semakin menjadi-jadi akhir-akhir ini..


Kebelakangan ini, nadia selalu saja lepaskan tekanan dengan
mengambil aiskrim.. Actually itu sebenarnya tabiat lama nadia..
Kalau dulu, bila sedih nadia pasti mencari aiskrim..
Malah sahabat-sahabat nadia sendiri, sekiranya nadia sedih
waktu itu, pasti diajak pekena aiskrim..
Yang paling nadia gemari Magnum Almond...

gambar dari google

Entahlah kepuasan itu terasa dan hilang sekejap rasa beban itu..
Tapi yelah, nadia kan pengidap asthma, jadi sedikit sebanyak
akan memberi kesan pada diri nadia..
Sebelah malam, pasti lelahnya datang kalau siang harinya
nadia makan makanan sejuk seperti ais, aiskrim..


Dalam kita tertekan bagaimanapun..
Yang paling penting, mengadulah pada Allah Yang Maha Penyayang..
Kerana Dialah segalanya, Yang Paling Mengetahui..
Tidak pernah berhenti mencintai hambaNya..
Walaupun nadia menangis macammanapun,
nadia yakin ujian ini bersifat sementara yang mana
Allah sedang menguji kesabaran nadia..
Menangis tu memang perlu bagi nadia,
untuk melegakan lelah yang ada...
Jadi yakinlah pada Allah... Sentiasalah berbaiksangka denganNya..
Itulah yang nadia cuba lakukan saban waktu..


Hurmm, bagaimana pula hobi-hobi yang anda
sering lakukan bagi melepaskan tekanan..
Jom kongsikan dengan nadia..



20 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

kesian perut saya!

zati embong said...

jat kan kalau tertekan mesti fikir nk g holiday.fikir jela nadia,g tak pn.haha sedih btul cara jat lepas tekanan.

liyana said...

klu sy stress sgt, nangis dulu baru rasa lega, hihi

ardinihumaira said...

kalo dni... tdo aje :p

AYuNG said...

kadang2...
klu tensen sgt, ayung tdo...:D

ngee~~
dapat la lupakan tensen kejap

Huda said...

huda biasanye nangis dulu :) pastu makan n makan...ehehhehe..betul tu mengadu kepada NYA :)

humayraa said...

Hehe..

Salam nadia..
Ummi kalau stress, dulu masa belaja..ummi buat ape ye...emm makan-makan ngan kawan..

masa kat maktab dulu lak, suka bawa kete jalan-jalan makan angin dalam setengah jam atau sejam,,Kebetulan pulak tempat ummi belaja di kampung yg damai..

Sekarang, bila dah ada nak..Ummi suka jalan-jalan dengan anak, tak gi mana pun window shopping dekat-dekat kedai berhampiran umah..ataupun ummi suka shopping baju utk si Nur..:))

norsharmila said...

nadia..salu sy tido je bile tensen ;p heeeee

aDieyZa said...

zana kalau tension suka kemas rumah.. sebab nanti sekejap jer rumah dah siap kemas.. hihihi.. lepas kemas mesti penat so akn trs tidoooooo.. bgn tido hilang tension.. hihihi

escapadeland said...

Salam kakak!

Oh oh saya pun lebih kurang sama jugak. Kalau saya tension, saya akan makan secara luarbiasa! Dan makanan masa tension tu pun adalah jenis yang luarbiasa mengade seperti contoh tekak nak Pizza Hut laa, Secret Recipe laa, aiskrim laaa. Huhuhuhu

Tapi ada orang kalau tension dia tak selera makan kan! Lain orang lain gayanya. Hehehe ;)

nadia ar-rumaisha said...

yuyu: awat lak ngan perut tu adek comel...

nadia ar-rumaisha said...

zati: hurmmm tp kalo dpt pegi betul2 pasti lepas betul tekanan tuh...

nadia ar-rumaisha said...

liyana: yups, itu kemestian bagi nadia juga....carik tempat utk bersendiri kemudian menanges...

nadia ar-rumaisha said...

dni: memang nadia xkn dpt tdo...mkn ubat tdo kot baru leh tdo...

nadia ar-rumaisha said...

ayung: nadia xkn dpt tdo ble de mslh...tdo mlm pn akan t'jaga... mimpi pn pikir mslh...

nadia ar-rumaisha said...

huda: nadia pn akan nanges, tp mkn tu maken kurang cume ambil aiskrim saja banyak

nadia ar-rumaisha said...

humayraa: wslm kak, saye xleh jalan-jalan sangat kak, ti xpsl saye tgk org sekeliling saye nanges... biase saye duk sorg then nanges...bila dah nanges, mkn aiskrim...kalo kwn ajak kuar, saye gi karaoke...

nadia ar-rumaisha said...

sharmila: saya memang xkn dpt tdo kalau tgh tension..

nadia ar-rumaisha said...

adieyza: hah idea bagus tuh.... insyaAllah akan nadia praktikkan..

nadia ar-rumaisha said...

escapadeland:wslm anna, akak ni banyak mkn aiskrim je anna... kalau makanan lain memang kurang selerannyer...lagi satu, jadi kuat termenung...