Sunday, 8 May 2011

Day 2: 10 Things That I Love

See the title right.. I'm going to think back what the most things
that i like and love... Huh actually today i got superb tired cos
last night i just got sleep only about 3 hours... I'm really really
cannot and wont do that again.. I got trouble with my eyes on
seminar and my face was look very bad...
Oh i miss my beauty sleep...huhuhuh

(Okay, this entry suppose to be publish on 10pm but tiba-tiba
connection down.. So i just decide to publish as fast as i can,
of course when the connection get ready, and important thing,
without change the story detail... so we just think it was 7/5/2011's entry..
And about the seminar, it happen on saturday 9am to 5pm)


Okay, tak nak cerita panjang, saya nak terus kepada cabaran 10
untuk hari ke-2 ini... Yes, i know lewat update about
day 2 challenge tapi still day 2 kan... So meh kita baca apa
yang saya suka....

.................................................................................................................
1. Saya suka keluar bersama sahabat baek saya Mimie...
I don't know why but i feel like i have someone to talk
and dengar segala keluhan.. Kadang-kadang terfikir, how bad 
i am because selalu menyusahkan dia....

2. Saya suka maen game... Satu-satu game yang tak pernah
saya remove dalam laptop saya iaitu The Sim 3... Hahahah
Sangat membazir masa sebenarnya..

3. Saya suka masak mee kari... hahahah sebab itulah masakan
pertama yang saya pandai... Nanti saya bagi resepi ya..
Mee Kari Special Nadia Arrumaisha....hikhikhik perasan...
Apapun sebab masa saya didapur sangat terhad... 
So and so and so.....maka jaranglah saya dapat
memasak... Padahal pemalas kan kan kan.....huhuhuhu

4. Saya suka cerita kartun... You know most of my friend said,
kalau on TV and that time cerita kartun, i'll be the one will
stick on the TV... Serius, kadang mereka dok panggil pun 
saya tak perasan... Lebih-lebih lagi kalau 3D cartooon like
Barbie or Thinker Bell or Ice Age or apa-apalah janji 3D...

5. I love designing.... Cuma sekarang idea semakin kurang...
Tapi kadang-kadang bila idea tu datang, mood saya pula
lari.... Hope one day saya akan bekerja semula dalam bidang
design mendesign...Rindu sangat bermain dengan Illustrator,
Photoshop, Flash.. And rindu kejar due date......

6. I love a smell of herbs... hahahha pelik kan...
Yes, memang pelik sampai mak saya sendiri pernah cakap
saya pelik sebab suka bau-bau herba...Actually i just don't know..
Yang penting i like smell of nature... Hope one day saya dapat
buka spa...cehhh berangan lagi....

7. Saya suka sangat merenung di tepi pantai... yes i like most..
Terutama bila ada masalah.. Biasa saya cuma bercerita 3/10
masalah saya... Then saya takkan biar mak saya tahu saya
sedang dilanda masalah..... Then, saya akan ke pantai terdekat
dengan rumah.. Park kereta, then berjalan  atau lepak dekat-dekat 
bawah pokok mengadap pantai... Kamu tahu, angin pantai tu
seolah bawa pergi masalah saya sekejap.... Then i can cry
and cry alone...

8. Saya suka buat mini spa di rumah... Macam sama kan dengan
jawapan no.6.. Okay, biasa yang jadi mangsa ialah adik-adik
saya... Saya suka buat facial untuk mereka and lulur melulur nih..
Hah jangan tak tahu, salah seorang adik lelaki saya, 
saya cuma sebut saja nak buat facial, he'll become the first one..
Tapi dia tak 'sotong' eh, cuma dia suka bila saya wash, scrub,
massage his face..... Pelik lagi kan...

9. Macammana saya suka dengan herb and nature..
Macam itu jugalah saya suka dengan gardening... Oh like like
and like sangat...hihihih and saya addict dengan bunga ros...
Pantang sangat bila tahu rumah orang ni ada pokok bunga ros,
saya akan minta mak untuk tolong mintakkan batang bunga untuk
semai...See jahatkan saya, mak juga jadi mangsa....
Baru-baru ni adik lelaki saya yang suka facial tuh bawa
balek batang bunga ros yang sangat banyak....Untuk bunga
ros color putih, soft pink and red... Serius saya senyum lebar
sampai telinga tau...hahaha tipu jer... saya senyum tak henti wei..
And kalau saya lalu kawasan perumahan kan, mata saya
firstly akan lihat taman-taman bunga depan rumah depa... terukkan
saya... Macam tu juga kalau saya pergi ke tempat-tempat lain yang ada
landskap taman bunga yang cantek....ohhh i wish one day i can
create my own garden...berangan lagi.....sudahhh parok doh neh...

10. Saya suka bila berkumpul semua saudara mara...
Oh ya, saya rapat dengan saudara belah mak saya.. So setiap kali
Aidilfitri, saya pasti akan siapkan apa yang dorang suka iaitu
kek coklat, and kek batik... pasti habis... Then, saya suka and
pasti tertunggu bila ada yang plan nak buat BBQ atau makan
makan, seronok sangat.....hope one day bila saya adakan majlis
perkahwinan, saya dapat sediakan sesuatu untuk hargai 
semua ahli keluarga saya... Amin..
.................................................................................................................

Okay, itu dia serba sedikit tentang apa yang saya suka
sangat-sangat... Serius tersenyum and laju saja jari telunjuk
ni dok ketok huruf pada laptop ni... i tak belajar trengkas okay..
hihihihi apapun, semoga lebih kenal saya.....Assalamualaikum....


3 comments:

Madridista said...

ya,,,,,,thanks ,,,,,,,,,,!!!! kunjungnan baliknya ya .... ane tunggu....

zati embong said...

kejap!

bertuahnya adik lelaki nadia.semua org suka bl ada org buat facial kat muka.leh tertidur 2.hihi

Miss Hamilicious said...

NIce BEB!! :D