Wednesday, 18 May 2011

Day 9: 10 Ways To Win My Heart

Yeay, dah day 9...Tinggal lagi satu hari lorrr... Tapi kan,
lepas neh pusing nak fikir idea untuk update..Hurmmmm
nak buat cabaran sendiri, macam hampeh je kan... Okay,
ini dia cabaran bagi hari ke 9 walaupun sebenarnya dah
bukan 9 pun....And sebenarnya saya tak tahu nak tulis
apa tentang 10 yang ini..... Serius memang buntu hantu..

.....................................................................................................
1. First sekali friendly lah kot, bukan apa kalau pendiam
sangat susah jugak sebab saya neh pendiam juga orangnya
lebih-lebih lagi kalau orang yang baru saya kenali.... Tapi
bila dah dua tiga kali jumpa, memang macam kenal bertahun..
Tak caye, tanyer Firdnurjue.. Dia tahu saya....

2. Ikhlas dalam bersilaturrahim... Ye lah, sekarang macam-
macam patern orang tau... Aku kawan dengan minah neh
sebab bla bla bla jer, aku pulak kawan dengan minah tuh
sebab blur blur blur....Memang susah nak mengukur walau
seinci keikhlasan kerana hanya Allah dan diri kita yang tahu..

3. Jujur, tak menipu saya... Kalau tak boleh, just say it...
Semua orang tak suka kena tipu kan, u pun sama kan tak suka
ditipu...So faham-fahamlah...

4. Kenali saya seadanya... Saya seorang yang sangat simple..
Tak sukar untuk fahami saya..

5. Kejutan, kejutan yang membuatkan saya terharu...hahaha
semua orang suka kejutan kan...

6. Susah senang ada dengan saya...Time susah ko larik eh...
Memang aku tak pedulik sampai bila dah

7. Jangan selfish sangat,.... boleh nak selfish tapi janganlah
keterlaluan... Kadang-kadang bila kita terlalu pentingkan
diri sendiri, kita akan jadi lupa diri tau...

8. Boleh bertolak ansur, yang neh tak kira lah dengan
perempuan atau lelaki... Yang neh asas pergaulan yang baik..
Kalau tak boleh nak terapkan hal neh memang payah...

9. Jangan mengungkit... terutamanya hal lalu saya.... Hal
lama tuh simpan sajalah, tak guna diungkit..Kadang kerana
sikap seperti itu lah buatkan kita kehilangan orang yang kita
sayangi....

10. Sopan.... Sopan dan lembut tu perkara berbeza ya....
Ada orang jenis kasar tetapi sopan... So sila dalami betul-betul...
.....................................................................................................

Hurm, itu lah kot cara nak ambil hati saya...Agaknya lah...
Mungkin ada lagi tapi saya sendiri pun tak pasti sebenarnya
sebab saya neh senang sangat bergaul dengan orang... entahlah..
Saya sendiri tak faham...

4 comments:

Firdnurjue said...

yunk...yg first tu..setujukkkkkkkkkkk..weeeeeeeeeeee..keh3..:-)

nORmAL said...

heheh baguskan kak, akak masuk contest nie sediket banyak saya boleh mengenali akak, walaupun bukan satu negeri yang sama...

Ardini Humaira said...

dni nak menangi hati deen. awwwwwwwww :p <--gedix haha lariksssssss

AYuNG said...

im trying to win your heart..keh2..:)