Thursday, 2 June 2011

Tak Boleh Lalu Sini







See the picture kan kan kan.....One way, do not enter...
Baru-baru ini saya  drive melalui satu kawasan, bukan seperti
dalam gambar.. Waktu nak masuk ke kiri, saya hanya memandang
ke kanan sahaja.. Then, oh tak ada kereta, terus belasah lalu..
Kemudian, dengan cepatnya saya menekan brek, jantung berdegup
usah kata lah betapa lajunya... Rupanya ada kereta lain dari
arah bertentangan.. Oh ya, jalan sempit muat satu kereta, satu motor..
Then, saya dengan muka bersalah, angkat tangan...Maaf..Maaf...
Pemandu kereta tadi, jeling menggeleng.... haiyyyaaa orang dah
angkat tangan tuh... Ye, tau salah saya...

Then, keluar simpang tadi, saya lihat papan tanda.. Tidak boleh Masuk..
saya pun tak reti nak terjemahkan simbol papan tanda ya... Okay,
bermakna, saya di jalan yang benar dan pemandu sombong tadi adalah
di jalan yang salah...So, apa cerita... Memang tak ada cerita.... So moral
of story saya neh, pandulah berhemah, berbudi bahasa.. Kita kan orang
Islam, tau mana betul dan tak betul.... Dan jangan jadi seperti saya neh,
walaupun jalan sehala, pandanglah dua hala kerana sebarang kemungkinan
pemandu tak berhemah datang adalah sangat besar.... Sekian terima kaseh




Nota: pernah lihat seorang lelaki muda tunjuk isyarat lucah pada seorang
pakcik gara-gara pakcik tu sekat laluannya... mana adabnya




10 comments:

ღ p!nk veLvet ღ said...

slalu jadi camni ... owg laen yg masuk no entry, kite yg djelingnyer, huh!

Rozita said...

hehe.. sian ko dik... akak kena baru ni kat bank rakyat tu... selamba je muka org tu keluar dr jalan tu..mcm2 org ada kat dunia ni..

Firdnurjue said...

Dear..jue selalu kena gini tau...geram tak yah cakapla..sabo jeak..huh!!!

nabilah_2908 said...

biasa berlaku...

kita kena la sntiasa bertolak ansur..kalau ikut kepala angin macam org sombong tu juga..huru hara la jadi nya....

hati2 selalu..itu juga penting.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGER VS BLOGGER IN DRAFT

zati embong said...

eii kurang ajar betul.pakcik kot,kalau marah pn at least jgnla melampau.kdg2 diorg yg sekat jalan ni,bukan sengaja.tnggu jela kejap,xsmpai 5 min pun kot.

Ieqa Swetluv said...

tgh2 drive ni.. mmg nak kena alert.. bukan apa, kalo kita x wat salah.. takut disebabkan slah org lain kite pun kena jugak.. =)

Amirah Adnan said...

hehe.. kena pasang mate byk2 time drive ;p

teyn teyn said...

kalo nak uji seseorang, bwk die dlm jem. mase tu dh takde kontrol ape semua. semua benda nak dicarut.

[sutera kasih] said...

bengang kalau jumpa driver yg suka tunjuk isyarat lucah & buat jalan raya mcm dia punya huhhh

Ardini Humaira said...

betul3... pemandu tak beremah ada di mana2... kita yang kena jaga2 sebab takut nanti kita terkena tempias tak berhemahnya tu