Saturday, 3 March 2012

Cantikkan Gambar Dengan Cara Mudah





.....................................................

Assalamualaikum semua... Thanks ya masih sudi comment
and jenguk blog saya yang banyak kekurangan neh...


Okay, tadi bukak email and seorang sahabat mengutarakan
soalan seperti ini

salam nadia, ain slalu baca blog nadia ni..tp nk komen2 xdelah...
cuma skrg ni ain nk mintak tolong ajar macamna nak 
edit gambar...huhuhuhu tolong lah tunjuk satu cara nak edit 
spaya gmbar nmpak lebih cantik guna photoshop..


Okay, sejujurnya waktu saya sangat sempit, jadi saya dah semakin
jarang edit gambar menggunakan photoshop..Saya gunakan adobe
photoshop and illustrator hanya untuk kegunaan kerja grafik yang
berat... Untuk uploadupload gambar neh, mostly saya gunakan
photoscape sebab lebih simple dan cepat....Oh ya jangan risau,
photoscape sangat friendly user....Cubalah...Contoh gambar di bawah..



So yang berminat, boleh download Photoscape di sini......


.....................................................








6 comments:

Nana said...

Blaja adobe photoshop pun okei gak kann..

✿ pink velvet ✿ said...

saya pon slalu guna photoscape ... lgpon mmg x reti nak guna adobe, hehe~

AYuNG said...

so sweet gmba nadia tuh..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown jrg edit gmbr,ltk initial,resize,crop...tu jew la....

Psss....itu pic bakalnya ke?

Ardini Humaira said...

best guna ps kan :D


p/s: nadia.. email amni_siro@yahoo.com untuk keterangan lanjut mengenai agent vco tau :)

zulhilmi tempoyak said...

sy sgt x reti edit.. heee